| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
george Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 1:18 Заглавие: приставка за дистанционо на тв. Електрон 380 |
|
|
| Търся схема на свързване на приставка за дистанционно управление с процесор км1506хл2(saa1251) и памет кр1561кп2 към тв. 3устц.Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 15:14 Заглавие: |
|
|
Ще опитам да го обясня с думи.Не е трудно но има играчка.
От мрежовия ключ отива кабел към филтъра преди захр. блок на телевизора изключваш кабела от филтъра и го свързваш към точки 1и2 на платка дежурен режим-тази с трафчето.От точки 3и4 на същата вече след релето ще излезе 220в които подаваш на буксата на платка филтър ,която остана свободна.Задължително свържи масите на дист. и на телевизора. Сега маже да пробваш дали се командва пускане и спиране.Кабелите за каналите от ДУ ги свържи към базите на VТ1-VТ8 на (платката с копчетата за превключване на каналите)като първи канал на дист.излиза от 13изв. на К561КП2.Сега провери дали превклюваш вече и каналите от ДУ.Аналоговите величини се свързват като се прекъсват 12 към потенциометрите за (ярк.контр.и цвят)на всеки поотделно и на освободеното краче на потенциометъра се подава от емитерите на VT6-към контраст VT7-към яркост иVT8-към цветност.Пак го пусни и пробвай може и ярк. и контр. да са разменени -случвало се е.Сега остана звука от колектора на VT5 през R32-10К-напрежението за регулиране пробвай към средния извод на потенциометъра за звука без да прекъсваш нищо.Ако всичко е наред си закрепи фото приемника на подходящо място и си готов.Ако не си разбрал нещо пиши ще опитам да го обясня по-добре. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 18:20 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за написаното но все пак ще ми трябва подробна схема.Аз имам само платката с роцесора и паметта останалите допълнителни устроиства трябва да си ги изработя сам.На самата платка не са написани номерата на елементите.Има четери съединителя съответно х1 с 5 извода х2 с 4 х3 с 8 и х4 с 3 |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 21:44 Заглавие: |
|
|
На платката имаш процесора и друг чип който не е памет.Той преобразува двоичния код на входа си и прави 8 изхода за превключване на програмите от наличния блок УСУ-1-15. Освен това трябва на отделна платка да имаш фотоприемник изпълнен с транзистори но той трябва да е екраниран и въобще това е стара и капризна система.Ако нямаш пулт може да ползваш FRC 103 на Конел.По добрия вариант е ако намериш от по модерните системи със процесор SAA1293 или китайските с графика.Но ако не гледаш много канали и това чудо ще те устрои.Успех и ще се опитам да ти намеря схема защото я имам само на хартия.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 22:36 Заглавие: |
|
|
| Имам три вида фотоприемници екранирани единия от които е с ис sn76131n.Дали ще ми свършат работа? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
Няма. В този случай не се изполват интегрирани (демодулиращи фотоприемници за които май говориш).
Приемника тук е фотодиод (добре би било да е PIN) и TBA2800 и малко друг чаркалак.
Протокола на обмен е немодулиран (Flash).
Последната промяна е направена от RC на Вто Яну 17, 2006 8:09; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 8:14 Заглавие: |
|
|
По принцип е това, но има малко объркани и излишни елементи.
Не е нужно това с логиката! С нея е направен генератор който "прави модулиран" сигнал.
Намерих каквото ти трябва на хартия, ще го сканирам и ще ти го изпратя малко по-късно. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 11:40 Заглавие: |
|
|
Изделията които са ми попадали тук са били малко в стил ТНТМ и фотоприемника беше изпълнен с транзистори.Но това с 2800 е по добро но не съм го пробвал как пасва към ХЛ2 .Независимо от всичко това изпълнение също трябва да се екранира максимално добре за да "стреляш" от далече.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 20:16 Заглавие: |
|
|
| george, виж дали е минал пощальона. |
|