| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 21:54 Заглавие: Микровълнова - подмяна на филтъра в камерата |
|
|
| Преди малко като пуснах микровълновата /LG - MC805/, започна да пращи и да излизат искри в камерката където е излъчващата част на магнетрона. Тя е разделена от голямата камера с нещо като филтър /прилича на нещо средно между слюда и хартия/. На нея се е образувала черна точка точно пред магнетрона. Махнах филтъра и пуснах микровълновата - работи си. Въпросът е от къде да намеря нов - на вид старият не е много омацан, но явно е достатъчно за да тормози магнетрона. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 22:00 Заглавие: |
|
|
| Слюда си е, не само прилича. |
|
|
 |
LZ4WY Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 22:14 Заглавие: |
|
|
Смело я използвай без людата моята работи така вече шеста година  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 22:20 Заглавие: |
|
|
Не е много добър съвет, тъй като мазнотиите ще тръгнат по-навътре и дупката (малката черната) ще е в магнетрона.
Зависи разбира се за какво се и използва (но все пак). |
|
|
 |
angelе Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 23:02 Заглавие: |
|
|
| тук в Бургас ги продават на квадрат-носиш изгорялото парче и ти режат по размер,остава да си пробиеш дупките за захващането със замба |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2006 8:35 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за информацията. Ще проверя днес по сервизите дали ги предлагат като резервна част - не ми се иска да я ползвам без филтър за да избегна ефектите, които RC посочи. Жената основно готви на нея защото е комбинирана с топъл въздух /водят я микровълнова конвекторна фурна/ и на практика всичко можеш да сготвиш. Откакто съм я купил преди няколко години забравихме за старата печка. Angele, къде точно в Бургас може да се направи - сравнително често ходя до Бургас, в краен случай може да опра и до това решение? |
|
|
 |
kableman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2006 10:20 Заглавие: RE |
|
|
| Ела В Q-то да ти кажа нещо за микровелето 267376357 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 20, 2006 10:33 Заглавие: |
|
|
| Вземал съм от НИКИ СЕРВИЗ ,намира се до новата поща срещу магазина на Квазер електроникс |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 20, 2006 17:23 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Вземал съм от НИКИ СЕРВИЗ ,намира се до новата поща срещу магазина на Квазер електроникс |
Новата поща? Варна ли имаш пред вид или Бургас?
За момента реших проблема по следния начин: намерих миканит /слюда с втъкани стъкловлакна/ от един бобинажен цех. Те го ползват за канална изолация. На вид е абсолютно същото като оригиналното; Засега няма оплаквания от страна на печката  |
|
|
 |
angele62 Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 20, 2006 20:42 Заглавие: |
|
|
Имам в предвид Бургас..ама това ,което си намерил е най-доброто решение...и много по-скъпо от оригиналния боклук...забрави за проблема за в бъдеще.
Проблема на оригиналния материал е,че след известно време се разслоява и м/у слоевете прониква влага,изпарения,мръсотия,която разбира се се нагрява от работата на микровелето и идва един момент,когато започва да става проводник и просто се запалва ... |
|
|
 |
|