| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Strahil Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 11:23 Заглавие: DK за TV |
|
|
| Здравейте, шасито не мога да кажа какво е защото има само един бар-код на него.Състава е TDA 8361A, SAA5281P/H, PCA84C841P, 24C04.Има ли начин да му пусна DK-то без платка - дъмп или сервизно и ако има сервизно как се влиза?Благодаря ви! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 13:01 Заглавие: |
|
|
| За ПАВ филтъра ясно, ще го сменя него, и не е проблем да го направя с платка, но до колкото си спомням имаше възможност DK-то да се включва от сервизното, а за сервизното мисля че на този тип процесори се влизаше като се замости един джъмпер до процесора, на платката има място за контактни пера и пътеките идват от процесора но не са поставени, а и не сам напълно сигурен.И другия проблем че дистанционното не е оригиналното и не сам убеден че ще мога да управлявам сервизното, но бих опитал.Ако ли не бих му сложил платка, не проблем, не се досещам точно в момента на кой извод на TDA8361 се лепеше но това ще го видя. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 13:12 Заглавие: |
|
|
Запойваш платката към единия извод на кварца за 5.5мгх.Но преди да поставиш платка пробвай да поставиш кварц на 6.5 близко до кварца на 5.5 трябва да има отвори и за 6.5мгх.Може да се наложи съвсем леко да се врътне филтърчето до ТДА8361 но съвсем малко. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 13:24 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Коцев, не му давай акъл да върти където не му е мястото че ще наплоди още 2 теми как се настройва и защо не му спира. |
За това няма проблем.Разпогам и с вобел и сам настроивал МЧУ-та с по 7 кръга вместо ПАВ и сам успявал Наистина има място за втори филтър, входовете има са общи но изходите им се комутират с два транзистора, малко странно тв ама тя и марката такава - Exquisit.Оставам на вариант платка. И благодаря на всички за инфото. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 14:01 Заглавие: |
|
|
Най ме е страх от големи разбирачи повдигащи тема за платка звук.8361 не се управлява по i2 така че бая периферия ще трябва да наситиш за да ти тръгне през сервизен режим.  _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 14:37 Заглавие: |
|
|
Абе STRAHILE!Няма нужда от никакви настройки и никакви вобели бе.Това,че се справяш със седем кръга е чудесно,но тук е достатъчно да поставиш един кварц 6.5mhz успоредно на 5.5mhz и ако не заработи да смениш ПАВ филтъра,както ти казаха колегите по горе и си готов.А това дето си спец по настройките ми хареса,но тук няма да ти се наложи  |
|
|
 |
mincho1959 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 17:05 Заглавие: DK za TV |
|
|
Постави на мястото му 6.5 MHz филтър . Постави в отворите Е и К на комутиращите транзистори резистори : 470 ома след 6.5 МНz и 560 ома след 5.5 МHz филтър . Непременно замени ПАВ филтъра с К .... (за DK стандарт ) _________________ kami-el |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 21:22 Заглавие: |
|
|
| Напълно съм сагласен с всички Ви и знам че TDA8361 не се управлява по I2 но някаде в форума сам виждал пост на тая тема, а именно отбраняването на опцията за смяна на стандарта от сервизното меню на подобен процесор, а относно режектора просто исках да кажа че няма опасност да го разстроя непоправимо.ПАВ-а със сигурност трябваше да се смени защото е само за 5.5 (G1968М), идеята на mincho1959 ми се стори най-подходяща за случая и я изпозвах и тв-то вече си има DK.Благодаря на всички отзовали се и ако съм засегнал някой не е било умишлено и се извинявам.Поздрави! |
|
|
 |
|