| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 10:27 Заглавие: ИМПУЛСЕН ТРАФ - ВЪПРОС |
|
|
| Става въпрос за импулсен траф от захранване на телевизор въпроса ми е как мога да разбера дали някъде по намотките има окъсяване ? този въпрос възникна след дълги дискусии по друг проблем тук във форума ако ви е интересно какво става от самото начало търсете тук някъде тема : ТХО ВЪПРОС благодаря предварително..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 11:11 Заглавие: |
|
|
| Аз си ги меря със Л метър. Ако има междувитково късо веднага го отчита. А за моментен пробив повишаваща схема с регулиране на изходното напрежение до 10 киловолта и включен стрелкови амперметър на захранване. Всеки пробив се вижда на стрлката ,може и да се и чува във трафа. |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 15:12 Заглавие: |
|
|
| Привет младежо.Според мен инпулсния трав е здрав съдейки по това дето беше написал как е спрял телевизора.Той може да дефектира приголям токов удар или от грамотевица. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 16:19 Заглавие: |
|
|
Междо другото когато смених свършилите кондензатори и подмених старите с нови около развивките на телевизора на вън валеше дъжд имаше гръмотевици лампите примигваха тогава тамън бях свършил и включих телевизора и от там се започна преди това само вертикалната развивка беше отишла всичко друго беше на ред. Смея да твърдя че знанията ми стигат поне до там колкото да не влоша нещата ако немога да ги оправя. Но чесно казано всичко друго в къщи си работи без проблем РС-то също . До колкото знам РС-тата са по чувствителни кам аномалий по мрежата.... Но дедазнам преди трафа имам BU508 той си загрява когато телевизора го включа но и той е здрав чуда се дали не го товари трафа повече от нормалното остава само както ме посъветваха в другата тема (ТХО ВЪПРОС ) ИС в захранващия блок но преди да я сменя искам да съм сигурен , че примерно трафа не е дефектирал. Благодаря за съветите  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 17:36 Заглавие: |
|
|
| Тъй като си упорит( което е много хубаво) за да не гориш ТДА4601 и ВУ508 в захранването ти предлагам следното. В моя сервиз на работната си маса съм си извел контакт за 220в на който единия проводник съм прекъснал и съм поставил стенна фасунга с ел крушка 150 вата и когато ремонтирам захранване винаги вкючвам телевизора в него.И да имам късо в захранването лампата свети ярко напрежението пада от 220в на 40-50 и по този начин предпазвам схемата и транзистора.Отпойвам крайния транз. на ТХО.Имам друга стенна фасунга с ел. крушка 60 вата.Запойвам единия и край на местото където е бил запоен колектора а другия на маса на шасито.Ако захранването ти едобре 150 ватовата нрушка едвам свети а на 60 ватовата ще мериш при твоя случай около 115в които би следвало да се регулират с тримера.Ако не може да се регулира и 150ватовата свети по ярко имаш дефект в захранването.При тебе би следвало оригиналния транз. да е бил Д1555 а той е със съпротивление между база и емитер и съм имал случай ВУ508 да не става в захранването.Ако изпълниш това с двете лампи то аз ти гарантирам че нищо не ще изгориш дори и да свържеш нещо накъсо. ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ. Ако срещнеш трудност пиши ми на емейла. |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 17:46 Заглавие: |
|
|
| Интересно защо ме изписа като гост а всъщност съм kotzev. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 19:52 Заглавие: |
|
|
Благодаря за ценния съвет!!!!!!!! този варянт е хитър но попринцип на захранването транзистора си е BU508 фабрично в схемата на телевизора която я имам също е BU508 ..... |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 6:01 Заглавие: |
|
|
| На моята схема е ВУ508 но ДФ.Транзистора е с диод между колектор и емитер.Д1555 е също с диод.Затова си спомням че веднаж имах проблем и докато не сложих Д1555 не тръгна.За всеки случай пробвай сBU508DF или с D1555. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 10:10 Заглавие: |
|
|
транзистора е BU508DF на захранването същият е и на ТХО-то до преди малко дерзаех по телевизора по захранването смених всичко интегралната схема , кондензатори само резистори и диоди не сам сменял защото те си бяха читави мислех , че ИС прави някакви номерца оаче не е от нея . Всички напрежения по интегралните схеми са същите като преди по-високи от колкото пише на схемата..... вързах 75W лампа на емитер колектор на другото BU508DF (на ТХО-то) напрежението стана 157 волта но не съм сигурен , че интегралите са ми здрави все още има какво да проучвам по телевизора горе долу до тук сам стигнал ....... само едно мога да кажа , че захранването е катоново но като се замисла ако от трафа излизат 12 В след диода и кондензатора като го умножа по 1,41 стават 17В значи е нормално какво ми остава нови интеграли?? |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 11:16 Заглавие: |
|
|
| 175в са много.Това показва че захранването не е добре.Измери сега на IC802 5в. На д807 24в на д808 12в.Ако тия напрежения са добре значи захранването е добре. |
|
|
 |
|