| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 14:23 Заглавие: TV Panasonic TX-21X2T не се запуска. |
|
|
Колеги, телевизора идва при мен след като е престоял години в сервиз в провинцията. Захранването тръгва и всички напрежения са във норми, но не се запуска ТХО. По схемата, за която благодря на NOEL, установих, че процесора спира драйверното стъпало и пусковите импулси не достигат до крайния транзистор във веригата на ТХО. Преди мен някой е сменил процесора на телевизора и вместо MN1871681TFH e поставен MN1871681TLK. Не знам дали са взаимозаменяеми и искам помощ от знаещите. Приемам и всякакви други съвети. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 15:08 Заглавие: |
|
|
Импулси изобщо ли не излизат или в началото се появяват и после спират ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 16:01 Заглавие: |
|
|
| Тези телевизори са характерни с голямото количество защити,които самите те дефектират.Разгледай тях.Процесора има пин който е вход от тях можеш да го откачиш но вземи предпазни мерки. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 16:31 Заглавие: |
|
|
В момента на пускането на базата накрайния транзистор се подават импулси и след това спират. Във вторичната страна излизат импулси но формата им подсказва че има късо. Ще разкача изправителите от вторичната страна. ТХО-то на тези телевизори проблемно ли е? _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 16:35 Заглавие: |
|
|
По скоро може проблема да ти е във вертикалното .Студени спойки на изводите на схемата или самата схема. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 20:08 Заглавие: |
|
|
Благодаря на коцев за подсказката. След разкачване на захранването към вертикалното телевизора тръгна. Утре ще купя чип и ще докладвам за резултата. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 22:50 Заглавие: |
|
|
Ако е това шаси за което си мисля пък и да не е то като свалиш схемата заедно със радиатора смени няколко кондензатора около нея.Даже мисля че имаше едно светлокафяво 2.2 мкф електролитно смени го и него.Ако е Ла7837 то сложи Ла7838 че са по добри. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|