Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Philips L6.1

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bo2t
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 23:03    Заглавие: Philips L6.1 Отговорете с цитат

Някой може ли да ми каже от къде да си намеря следните филтри за телевизора: ПАВ филтър S+M К 6272 К (OFWG2599M?! - това е по схема, а това извън скобите е в TV!!! На външен вид едното с другото няма нищо общо!), кристал ТТ02B (това пише в/у елемента, по схема е TPS 5.5/5.74/6.5). Преди време писах по темата. Шасито ми бе офазено. Смених TDA 8362, TDA4665 - закъснителната линия, един транзистор и три резистора и от цялата работа ми тръгна SCART-a. Т.е. имам демодулиран видео сигнал, управление от дистанционното, звук, тунера лови и запаметява каналите, но проблема с blur-натата безцветна подскачаща картина остава. Това ме навява на мисълта за дефектирал кристал 1102 (сервизно обозначение по схемата, втория филтър от посочените е). Аудиото модулира видеото или бог знае какво става..... Rolling Eyes И двата филтъра имат извод на шаси. Специалист съм по автоматика, но да си призная познанията ми по ремонт на телевизори не са обширни. Exclamation Приемам съвети и коментари по темата с интерес, но който смята да ме праща по сервизи нека не си прави труда изобщо да пише. Това е от мен за сега. Благодаря предварително. Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 23:46    Заглавие: Philips l6.1 Отговорете с цитат

Колега",в питането май се намира и отговора.Това е нещо,като:Колеги,подариха ми поточна линия на Кока Кола,ама не мога сам да си я пусна.Моля,дайте ми съвети,щото съм сиромах и нямам пари за скъпоплатени майстори!Без обиди-моля,защото висококвалифицирани инженери от "НЕСТЛЕ" намериха време,пари и НЕ-унижение,да дойдат при "нискоквалифициран",провинциален техник за консултация,приятелско посрещане и,в крайна сметка-решаване на дребен тв.проблем извън тяхната високоефективна инженерна дейност и без чувство за превъзходство.Получи се едно незаменимо запознанство,приятелски отношения и обмен на опит.От старите хора се научих да знам,че всяка жаба да си знае гьола.Сервизите за ремонт на тв. техника не са проклето място за измами,сваляне на кожи и изнудване,като при автоджамбазите.Един инженер учи 4 години и получава доживотна диплома,а някой си провинциален телевизионен техник е по-прокажен от ония в парламента,въпреки 20-30годишни адски образователни терзания,лишения и борба за място.Въпреки всичко,малко,средно и малко-повече просветени смятат ремонта на един съвременен телевизор за фасулска работа.Извинявам се за досадната пледоария,но препоръчвам най-приятелски:Ремонта в ОТОРИЗИРАН сервиз е най-удачното решение,а автоматиката е друга свера от електрониката.С най-приятелски чувства и уважение към другите професий-Веско Дилов,от.....Враца!

Да не ставам досаден,но се сетих,че под масата ми спи едно такова шаси,само ще трябва да погледна дали е цяло,или вече някой се е възползвал.Нямам нищо против още едно приятелство и добри спомени от провинцията на другомислещите колеги.Време има,животът е кратък!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети