| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 20:24 Заглавие: Сони KV-2100 Кофти дефект |
|
|
| Колеги това Сони ме направи луд,клиента обяснява че е много влага в тях и първо ТВ-то е загубил образ и той го слушал като радио 2-3 дни(да се чуди човек) но след това напълно загаснал.Видях че е много мокър около ТХО-то и захранването което беше се помляло.След изсушаване и ремонтиране на захр.ТВ-то тръгва на бял екран има OSD,има звук,може да се настройва,с две думи изпълнява всички команди но няма образ.На катодите има по 40-50в но не можах да открия нищо дефектно и като започна едно сменяне-TDA8304,TDA3505,TDA4650,зак.линия ефект никакъв,даже пробвах шасито и на друго кино но резултата е същия.И последно при запускане на ТВ-то за няколко секунди излиза образ но постепенно става бял екран и растера става тип възглавница.Когато има образ корекциите са добре.Приемам всякакви идеи и мнения.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 20:46 Заглавие: |
|
|
| Това шаси се слави със студените си спойки, миналата седмица 3 такива минаха през мен само заради спойките. Презапойвай наред и най вече в квадранта където е тунера! Единия ми даде много зор и накрая го духнах с горещ въздух и се оправи. |
|
|
 |
tan4 Активен потребител

Регистриран на: 07 Юли 2005 Мнения: 72 Местожителство: стара эагора
|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 20:46 Заглавие: |
|
|
| Според мен са регулаторите за фокус и screen на тхо,а може ида бъркам .Имах подобен случай с crwon който беше стоял на влага. |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 20:48 Заглавие: |
|
|
| Виж и цокъла на кинескопа. |
|
|
 |
vili Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 22:54 Заглавие: |
|
|
виж дали има едно съпр.1.2ома през което минава В+за ТХО-то.като си вдигне ст-та прави подобен дефект.
Провери и диода след ТХО във веригата ОТЛ |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 8:37 Заглавие: |
|
|
Е да "когато има образ корекциите са добре". Кое според теб влияе на образа и корекциите едновременно? Според мен формата на синхро сигналите Н и V не са точни.Остави видео частта.Щом за момент се появява картина там всичко е добре. Провери дали имаш 200 в. на видеоусилвателите, след което виж импулсите от ТХО и ВО дали са точни и пристигат ли на определените им места.Успех. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 22:12 Заглавие: |
|
|
| Масата на ТХО |
|
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 23:16 Заглавие: |
|
|
| 200в има.Наистина може да излезе масата на ТХО-то или нещо около него защото днес като го разглеждах забелязах че има голямо напрежение на отоплението на киното.Може би ще трябва да го сваля и да поогледам отдолу. |
|
|
 |
|