| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DemonHunter Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 17:26 Заглавие: пускане на ток към въртящ се елемент |
|
|
| Сложил съм светодиоди на самата перка на вентилатор за РС, а на гърба на перката има една голяма шайба и малка гайка за "+" и "-". Въпросът ми е как да закарам ток до там, какво да използвам за "четки", за да предам ток от статична на динамична част. Всякакви идеи са добре дошли. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 18:15 Заглавие: |
|
|
Мислил ли си захранването да става от намотка в магнитно поле (създадено например от постоянен магнит, който е неподвижен)? Или трансформаторно (напр. в момента ползвам безжична мишка без батерии - вътре в подложката има намотка, в мишката също има намотка - работи на няколко сантиметра от подложката). _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 18:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 21:22 Заглавие: |
|
|
Аз съм правил схемата от втория линк Работи, но ветнилатора започва да вибрира и му намалих оборотите... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|