|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Неукия Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 14:41 Заглавие: Как да заредя акумулаторна отверка? |
|
|
Здравейте, имам един въпрос: получих акумулаторна отверка, но без зарядно устройство. Как мога да я заредя? Обикновен адаптор ще свърши ли работа? Отверката е на 3,6 волта, а имам адаптор с режим 3 волта и 4 и половина волта. Също имам старо зарядно за ГСМ на 5 волта. Някое от тия неща ще сврши ли работа?
Ако да, как да направя свързването? В смисъл, плюсовият кабел към + или - на акумулаторните елементи трябва да е свързан? /да, напълно неук съм по отношение на тоците.../ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 14:46 Заглавие: |
|
|
Колко е тока за зареждане?
Какъв е акумулаторът? _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Н Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 14:49 Заглавие: |
|
|
Нямам идея дори... Има 3 батерии вътре, навързани, и 3те заедно подават 3,6 волта. Аз си мислех, че трябва да подам някакъв такъв волтаж, за да се зареди? /ми... то си е написано, неук съм... /. Иначе какви са не знам, нищо не пише по тях, само една задраскана кофа за боклук и до нея Cd /сиреч, сигурно са кадмиеви?/ |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 14:53 Заглавие: |
|
|
а от къде идея от нас? _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 15:02 Заглавие: |
|
|
Миии... не знам? Мислех си, че всичко е стандартно... Примерно, като работи на 3,6 волта, просто трябва да и се включат 3,6 волта и така да се зареди... Или не е така? Гледам от ДжиЕсЕмите - там примерно пише, че работи на 5 волта, толкова е батерията. И на зарядното пише 5 волта, сиреч подава се същото напрежение. И на автомобилните акумулатори - те са 12 волта, толкова се и подава.
Данеби да имат значение и амперите? Защото за тях нищо не пише нито по отверката, нито по батериите.
За нагледност, ето я отверката. Захранващте елементи свързани заедно, а от двете ствари на електромотора са клемите, през които се зарежда.
 |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 15:03 Заглавие: |
|
|
Неукия, има бутон Търсене горе
Натисни го и пробвай с ключови думи и и прочети малко по въпроса.
Постарай се да си изясниш колко Ah са въпросните акумулатори и опитай пак.
Акумулатори се зареждат с ток обикновенно около 1/10 от техния капацитет, като е желателно да се следи тяхното напрежение (и температура).
Махни фолиото от самите елементи и виж какво пише на самите тях.
В/у самия елемент жълтия.
Между другото нито на GSM-те батериите са им 5В нито авто акумулаторите са 12, ако трябва да бъдем точни. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 15:19 Заглавие: |
|
|
| 3eg4L - това е всичко, което пише на батериите. Пише го на самия корпус, под къртонените цилиндри, в които са сложени. |
|
|
 |
bojo06 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 15:54 Заглавие: |
|
|
| Щом не пише колко амперчаса са батерийте, гледай адаптора да не е с ток повече от 500 милиамперчаса и напрежението да не е по голямо от 4.5V. Зареждай смело около 7h. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 15:58 Заглавие: |
|
|
Много благодаря за отговора! Така и така то е нищо и половина, ще свържа, ще пробвам, пък ако стане - още по-добре! Само още един тъп въпрос имам: + който идва то адаптора към плюсовия извод на батериите ли трябва да свържа? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 16:43 Заглавие: |
|
|
Май намерих за батериите - 3.6 V 1.0 Ah
Значи, какво трябва да бъде зареждането като волтаж и Ah? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|