Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Даване на информация на гости и непознати
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 12:35    Заглавие: Даване на информация на гости и непознати Отговорете с цитат

Колеги искам да чуя Вашето мнение за даването на информация на гости и на хора които не са колеги визирам темата за NEO 2188Оказва се че питащия хал хабер си няма от ремонти но веднага се намериха хора които да му дадат инфо какво да направи Все си мисля че това засяга нашите интереси А варианта след като влезе в сервиз да обърка тотално нещата и пак да се обърне към сервиз Имаше преди време една полемика за смятането на код по сериеен номерВиждам че скоро не сее появявало искане за тази услуга и май няма и да се появи Съгласен съм че този форум е доста толерантен но все пак доста от нас са посветили живота си на тази професия и натрупаните знания и опит се използват за прехраната на нас и нашите семеиства Нарочно пуснах темата важна и нека модераторите я преместят впоследствие в говорилнята
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
antonkolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 13:15    Заглавие: Отговорете с цитат

сьгласен сьм с казаното,но понякога профисионалисти от бранша питат за да помогнат на себе си и е нормално да им се помогне,но натези който не са,е добре да им се "подрязват крилата"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 13:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би си прав и това може да се познае по начина на задаване на въпроса и последващите отговори. Може би насочване да но ръчкане в сервизния режим аз също смятам за неправилно. Very Happy
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Към fishev
Не съм напълно съгласен с това.Какаво означава "колеги" - хора които се занимават с ремонт и сервиз на електроника или включваш и такива за които електрониката е хоби и развлечение?
Какво лошо има да се помогне на човек които се занимава с електроника през свободното си време и иска да опита сам да си ремонтира техниката? Мислиш ли , че някой такъв любител ще взема да си вади хляба от това , че е научил как да си ремотира техниката и да отвори сервиз и застрашен ли ще се чувстваш?
Тогава защо изобщо ще е този форум?..... Не е ли по-добре всичко да се пише ма ПМ .... или да нямят достъп гости и други до форума и да се чете от определен кърг хора....не мисля че това е добра идея.Голяма работа че накой помогнал на някого със съвет в града Х и можело да навреди на някого в град Y ...доста смешно.
Нали това е целта на форума- обмяна на опит и знание , място където човек може да попита и да му се отговори, да научи нещо ново.
Или по твоето разбиране ..ако не е професионалист ...да не му се отговаря или да му се искат пари за отговора ....?

p.s А за това че не се е давала информация за "смятането на код по сериеен номер" ....можеш спокойно да се разровиш в нета и да видиш колко много информация има по други форуми на тази тема.

Имаше една поговорка :" Който търси намира , който с.ре ос..ра !!!

Лека и доходна работа на всички !!!!
Върнете се в началото
Louiville
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 14:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Моето мнение е:Да се отговаря на въпроси,които са зададени коректно!Има доста питания,на които първо трябва да обесниш ка се задава въпроса и т.н!Винаги когато съм има възможност съм помагал и за в бъдеще ще бъде така от моя страна!Успех на всички колеги! Wink Wink Wink
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 14:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм с Louiville. Мисля че ако личи че питащия има понятие от нещата е некоректно да не му се помогне. Все пак този форем не е само за сервизни техници.
Zygot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev - не мисля любител ,че по какъвто и да е начин някои може да застраши вашата работа/бизнес !

Човек ако има достатъчно знания може да се реши да опита със собствени сили да отремонтира нещо елементарно и евтино ,но при по-скъпа и сложна техника винаги се разчита специалист !

sacho - имах тема за закупения от мен Watson 29" в която помолих за инфо относно сървис мода и ми беше отказано въпреки ,че подробно обясних за големите проблеми с геометрията при игра на пс2 !

Е вярно ,че ми отне 30мин цъкане в гуугъл ,но останах с неприятно впечатление за нещо толкова малко и достъпно (разбирам информацията да я има само в този форум ,а то Wink ) !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се циганете. Какво като не сте взели десет лева от някой? С това светът свършва или как? Така или иначе дюкяните са пред закриване защото на телевизор който в магазина струва чисто нов 100 лева колко ще му искаш за ремонт? 50? Ами той клиентът ако го е ползвал примерно 3 години преди да му даде дефект просто ще го лашне в кофата и ще си вземе нов който вече ще е 63 лева.

Теорията, че свободната информация убива бизнеса я слушах преди 7-8 години когато се занимавах с GSM и в BG бяхме единици, сега я слушам като се занимавам с коли и т.н. Не е истина. Убива се бизнеса само на наглите които искат да правят бързи удари. За хляб и салам винаги ще има.

Това е моето скромно мнение и не заставям никой да го приема или споделя.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 18:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ваклине ще те попитам ако реша от другия месец да оборудвам сервиз за авто електроника ТИ ще ми предоставиш ли свободно цялата информация с която разполагаш за диагностика на автомобили Заостаналото се знае че трябва да си го купя компютър, кабели за свързване къмм тест буксите и тн аз няма да ти навредя на бизнеса от перник до козлодуи е доста далече Също помня кой бяхте преди години със телефони разкодирания и тн И затова на всеки ъгъл и улица има табели "GSM сервиз разкодиране БГ-меню "И затова се гъзите да правите отлючвания и менюта за по 5-10лвПод понятие колега разбирам тези които сериозно се занимават със всякакви ремонти и разработки а не случаино преминаващи през форумите само да вземат а не да дават Да пазя си хляба и салама защото нито един консуматор минал набързо през форума и прочел нещо ще ми признае изгубено време и изхабените нерви Винаги ще помагам и съм помагал на хора които заслужават това
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Правилно е всеки да си цени знанията и информацията.Как ви звучи това че за разкодиране или отключване на един телефон стар който не струва и 50 лева ще ви вземат поне 10 лева ??? Така е и тук .Просто всеки преценява струва ли си ремонта или не. А твърдя че една некомпетентна намеса в сервизния режим може да ти повлече куп други проблеми.Затова никой потребител на даден уред няма работа там особено ако е и гаранционен. Всеки знае как се напипва в сервизното ако не ти е особено ясно. Всеки дори си прави преди това копие за да си "върже" гащите. На човек без опит програматор и компютър кой ще му направи копието което да му въстанови омазания дъмп ??? За колите да не говорим. Едно закачване на стенда и изчистване на грешките от паметта се равнява на 30 лева. Rolling Eyes
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Страница 1 от 9

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети