| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wero Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2004 15:17 Заглавие: Съвет за закупуване на климатик |
|
|
Моля,да ми окажите помощ при избора на климатик.
Видях подобна тема във форума,но тя е предимно теория,а аз повече се интересувам от практичната страна на нещата.
Дилемата пред която съм изправен е следната:
Дали да си купя възможно най-евтиния отговарящ на изискванията на помещението или някой марков (но също китайски) на двойна цена.
Климатикът ще се ползва за отопление и охлаждане (ако не свърши лятото докато го избера!). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 7:23 Заглавие: |
|
|
| Филипов не е нужно да си пробутваш писанията госта вече я е видял ,ако прочетеш по внимателно какво е написал .За питането от практиката се убедих че цената наистина определя качеството на климатика .От ниския клас добре работят MIDEA и мога да Ви посъветвам да заложите на тях защото са изпитани и оставени на икономичен режим работят и до -20градуса.За скъпите почти няма проблеми да работят при ниски минусови и високи плюсови температури остава Вие да решите какъв да вземете.Успех |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 8:28 Заглавие: |
|
|
| Възможността на един климатик да работи при отрицателни температури в много голяма степен зависи от влажността на въздуха. Това което го пише като максимална отрицателна температура е приведено към определени условия на експлоатация (ако не е рекламен трик). При нашите географски ширини обикновенно нещата са малко по-различни. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 8:41 Заглавие: |
|
|
От 3 години имам Goldstar. Ползвам го и за отопление и за охлаждане.
По сметки за обема на помещението трябваше да бъде девятка.Аз взех дванайска но когато температурите са около или малко под 0 градуса и висока влажност / това което казва RC / се задъхва , защото тялото отвънка замръзва и климатика "отива " да свали леда.
Когато паднат под 6-7 градуса няма проблеми. Така че съвета ми е следния.Какъвто и да вземеш гледай мошноста му да е поне два пъти по - голяма от тази която излиза по сметки. При по голяма мошност ще затопли по бързо помещението и по време на почивката ще може да се " занимава" с тялото отвъм.Иначе за охлаждане няма никакви проблеми. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 9:38 Заглавие: |
|
|
Послушай Noel и вземи най големия климатик който можеш да си позволиш може и 3 пъти по голям.
Ще спести много енергия и ще работи дълго време. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 9:53 Заглавие: |
|
|
Ако можеш напиши данни за помещението - кубатура, топлоизолация, евентуално други топлинни източници като хладилници, апаратура. До какви пари и очаквана отрицателна температура. Климата сух или влажен? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
wero Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 18:29 Заглавие: |
|
|
Помещението е около 60 куб.метра.Тухлена сграда,без допълнителна изолация.
Като пари бих искал да се вместя в 800 лв. |
|
|
 |
juve Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 06, 2004 7:23 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Послушай Noel и вземи най големия климатик който можеш да си позволиш може и 3 пъти по голям.
Ще спести много енергия и ще работи дълго време. |
Извинявам се, но просто "сърцето и душата" ми не издържат пред абсурдноста на това изявление  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 06, 2004 8:51 Заглавие: |
|
|
juve
Колко дни в годината температурите при теб са под - 20 С  |
|