| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 13:59 Заглавие: BEKO шаси 12.4 захранване |
|
|
| Захранването е реализирано с MC44608 2SK2545.Бяха изгорели и двете и R637 и R609.Проверил съм всички останали елементи в първичната верига.Проверил съм и за товар във вторичната.След замяната при включване има пулсации но напреженията са много ниски/би трябвало да са около 1/10 от номиналните/.Светодиода мига-явно че захранването не работи коректно.По фирмената документация на гейта на транзистора трябва да имам 1.2В, но нямам нищо.Според производителя тогова дефекта е в МС44608.Смених го с друг но ефекта е същия.Съмненията ми са, че партидата е дефектна, но преди това искам съвет някой ако се е срещал с подобен казус. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vencislav Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 21:15 Заглавие: |
|
|
| Преди около 2 седмици се занимавах с такова захранване не вярвам да е от 44608 провери си пак захранването мисля че имаше 1 или 2 електролита (пиша по памет) смени ги . Провери си резисторите че те като прегреят си променят цвета на коланчетата а също така на изхода на захранването да няма нещо на късо. |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 7:19 Заглавие: |
|
|
| първата ми работа беше да сменя кондензатора 15микрофарада.имах съмнения за някой резистори и за всеки случай съм ги сменил.сега по обстойно ще проверя вторичните вериги.схемното решение е доста интересно с един тиристор който участва във 12 волтовата верига когато телевизора е в стендбай.и аз съм учуден от това поведение. |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 14:14 Заглавие: |
|
|
| колеги, проблема е отстранен.оказа се, че грешката е в мен.R606 и R607 бяха изгорели доста сериозно и от температурата пръстените си бяха променили цвета и вместо 0,47 ома аз бях сложил 4,7.това изменя всичко.на схемата която имах не се разчитаха.но вече всичко е о.к |
|
|
 |
|