| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 16:52 Заглавие: въпрос за свързване на дисплей от видео |
|
|
| Здравейте, попадна ми този дисплей на атача от видео е и искам да го накарам да "светне" . Дали ще стане, на мен ми трябва за да разнообраза скучния панел на 1 усилвател |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 17:03 Заглавие: |
|
|
| що да не стане?намираш си подходящ интерфеис(под дисплея нямаше ли една голяма интегрална схема?)ще се поразрова че май имах 1-2 схеми на такова чудо |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 17:09 Заглавие: |
|
|
| Така го получих. Мисълта ми е да работят отделните сегменти и да му пусна ток от чип А277 или от транзистори и да направя светодиодна стълбица |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 17:12 Заглавие: |
|
|
| rusin написа: | | Така го получих. Мисълта ми е да работят отделните сегменти и да му пусна ток от чип А277 или от транзистори и да направя светодиодна стълбица | щом си го получил така вече ще е зор!мога да снема схемата от един плеър дето е със такъв дисплей!като имам време ще го направя. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 17:28 Заглавие: |
|
|
| Погледнах дисплея срущу светлина и пътечките прозират толкова ясно че мога да различа кой крак на кой сегмент е .....до тук добре ......но с какво напрежение ще се "палят" сегментите. Дисплея е от стъкло и е херметичен и за това допускам че няма да става въпрос за светодиоди ами нещо от рода на индикаторните лампи. Какво ще ме посъветвате? |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 17:34 Заглавие: |
|
|
| rusin написа: | | Погледнах дисплея срущу светлина и пътечките прозират толкова ясно че мога да различа кой крак на кой сегмент е .....до тук добре ......но с какво напрежение ще се "палят" сегментите. Дисплея е от стъкло и е херметичен и за това допускам че няма да става въпрос за светодиоди ами нещо от рода на индикаторните лампи. Какво ще ме посъветвате? | ако имаш лабораторно захранване му пусни ток и почни от 3В но не надвишавай 12В |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 19:27 Заглавие: |
|
|
Това е вакумен газоразряден/луминисцентен индикатор. За да го подкараш ти трябва отопление(от 2V до 6.3V в зависимост от модела) и включващ сигнал (от 15 до 26V) .
За повече подробности по темата виж тук .
Дай модела/номера на индикатора да ти намерим схема. _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 19:41 Заглавие: |
|
|
rusin, на първо време прочети това което е от линка на Bily. После се опитай да зададеш по-смислен въпрос.
Другите съвети не са много работещи (меко казано).
Темата се мести. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 10:24 Заглавие: |
|
|
На дисплея пише от обратната страна FUTABA 7-MY-01ZK. Bily много ти благодаря за статията  |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 11:24 Заглавие: |
|
|
На сайта на производителя не са чували за такъв дисплей или по-скоро е специализиран и затова се правят на ударени  _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
|