|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VTR Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 11:27 Заглавие: мога ли да заменя SAA1293-02 с SAA1293-02 за TV Goldstar |
|
|
Мога ли да заменя SAA1293-02 с SAA1293-02 за TV Goldstar CKT9745
Казаха ми че може но с доработка. Купих си аналог на SAA1293-03
КР1506ВГ3 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 11:35 Заглавие: |
|
|
Сменяй смело . Мисля че корекцията в обцийте беше за изхода на режима AV или нещо подобно.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 11:39 Заглавие: Re: SAA1293-02 DA SMENIA S SA1293-03 |
|
|
| Моля, помогнете за тези опции защото на оригиналния чип гръмна паметта, а на аналога -руския помни само настройките на каналите и то само на нулева позиция. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 13:32 Заглавие: |
|
|
Моя Goldstar CKT-9745 умря и го дадох на сервиз.
След ремонта ми казаха, че гръмнала паметта и ми вазеха 33лв.
Пуснах го в къщи картина излезе на 7мата минута, помни каналите но не и другите настойки.
Отворих го и видях, че 32 крак на процесора е откачен и пътя към него е хванат на маса.
Отидох в сервиза да питам дали може да се дооправи но ми казаха, че ще е доста скъпо.
Купих руския аналог на процесора/защото не знаех, че паметта е външна/ но той помни само на нулев канал.
Сега от форума разбрах, че вероятно процесора е здрав, но паметта MDA2062 е гръмнала.
А ко си я сменя с нова/паметта/, ще работили или ще трябва ли да я програмирам с програматор?
Дистанционното ми е оригинално |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 14:09 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Моя Goldstar CKT-9745 умря и го дадох на сервиз.
След ремонта ми казаха, че гръмнала паметта и ми вазеха 33лв.
Пуснах го в къщи картина излезе на 7мата минута, помни каналите но не и другите настойки.
Отворих го и видях, че 32 крак на процесора е откачен и пътя към него е хванат на маса.
Отидох в сервиза да питам дали може да се дооправи но ми казаха, че ще е доста скъпо.
Купих руския аналог на процесора/защото не знаех, че паметта е външна/ но той помни само на нулев канал.
Сега от форума разбрах, че вероятно процесора е здрав, но паметта MDA2062 е гръмнала.
А ко си я сменя с нова/паметта/, ще работили или ще трябва ли да я програмирам с програматор?
Дистанционното ми е оригинално |
Даже и да вземеш нова памет пак ще трябва да я програмираш , но както описваш , нещата не се свеждат до новата памет а до ремонт на телевизора , ако под други настройки разбираш яркост контраст и наситеност можеш сам да си ги запаметиш , но късното излизане е дефект който се отстранява сравнително лесно ( ако не е кинескоп разбира се ) _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 15:29 Заглавие: |
|
|
Навярно това е друга повреда, защото го вързах от TVOUT към TVIN на моя TV Teletech. Goldstarа е на майками.
Пуснах ги на студено и образа излезе веднага на Teletechа.
Предполагам, че е някой електролитен кондензатор е изсъхнал/1992г./
защото когато работи има много добра яркост, контраст и цветове.
И все пак ако сложа нова памет, какво трябва да направя, защото с тая доработка без памет като го пусна всичкое до край ...и звука.
Благодаря за отговорите до сега. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 15:39 Заглавие: |
|
|
Преработката няма нищо общо с това за което говорим. Предполагам че са сменили паметта и след това не са могли да я нагласят. Затова са направили тази преработка. За звука яркоста и т.н нагласете ги , натиснете бутона за запаметяване и веднага след това бутон нормал.Почти веднага , без пауза. Така ще се запаметят норманите стойности . За бавното излизане на картината - електролити , особенно около 12-те волта. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 15:55 Заглавие: |
|
|
| Все пак ако сложа нов MDA2062 /не програмиран/ и махна доработката, какъв ще е ефекта и изобщо какво се записва в него? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|