| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sony_ Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 12:31 Заглавие: кутия за 12" |
|
|
здравеите! значи трябва ми помощ защото съм още заек и немога да си изчисля кутия за 12"бас (за вкъщи) говорителя е марка "Roswood" модел "MSW5105". ако на някои му се занимава ще съм благодарен да ми помогне...на кутията(и на говорителя) пише:
12" DUAL VOICE COIL SUBWOOFER
FREQ. RESP.: 30-3000Hz
VOICE COIL: 2"
MAGNET: 40 OZ
SPL.: 92dB
IMPENDANCE: 2/4/8 OHM
MAX POWER: 380Watts
благодаря ви предварително! _________________ Родили сме се уморени, живеем, за да си починем и умираме, за да си починат другите от нас. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 0:56 Заглавие: |
|
|
Нещата не са чак толкоз прости както си мислиш.Без T/S параметрите нищо не можеш да проектираш.
Ако си непретенциозен и искаш бум-бум кутия от около 60-80 Литра ще ти свърши работа _________________ The Big Man |
|
|
 |
Sony_ Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:38 Заглавие: |
|
|
| Astor написа: | | Нещата не са чак толкоз прости както си мислиш.Без T/S параметрите нищо не можеш да проектираш. |
сори за тъпия въпрос ама какво са T/S параметрите(дали ще ги намера при вносителя)? горе-долу имам представа ама все пак... _________________ Родили сме се уморени, живеем, за да си починем и умираме, за да си починат другите от нас. |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:42 Заглавие: |
|
|
| Ако разбираш английски - тук |
|
|
 |
Sony_ Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:52 Заглавие: |
|
|
10х! а възможно ли е вносителя да ги знае? _________________ Родили сме се уморени, живеем, за да си починем и умираме, за да си починат другите от нас. |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:53 Заглавие: Re: кутия за 12" |
|
|
| Sony_ написа: | здравеите! значи трябва ми помощ защото съм още заек и немога да си изчисля кутия за 12"бас (за вкъщи) говорителя е марка "Roswood" модел "MSW5105". ако на някои му се занимава ще съм благодарен да ми помогне...на кутията(и на говорителя) пише:
12" DUAL VOICE COIL SUBWOOFER
FREQ. RESP.: 30-3000Hz
VOICE COIL: 2"
MAGNET: 40 OZ
SPL.: 92dB
IMPENDANCE: 2/4/8 OHM
MAX POWER: 380Watts
благодаря ви предварително! |
Ами мисля че става дума за качествен фактор - електрически(Qes), механичен(Qms), пълен(Qts); резонансна честота, по някога площта от която се излъчва звука и най-важно съпротивлението,ама не онова дето ти го дават, ами измерено с мултицет.На bgaudio.org и др подобни сайтове има достатъчно софтуер за смятане, но само ако си намериш тези параметри.Дано да съм ти помогнал! _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
Sony_ Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:59 Заглавие: |
|
|
мерсаж! ще ги потърся при вносителя(дано ги знае)... _________________ Родили сме се уморени, живеем, за да си починем и умираме, за да си починат другите от нас. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 20:37 Заглавие: Re: кутия за 12" |
|
|
| Nikolai_1 написа: |
Ами мисля че става дума за качествен фактор - електрически(Qes), механичен(Qms), пълен(Qts); резонансна честота, по някога площта от която се излъчва звука и най-важно съпротивлението,ама не онова дето ти го дават, ами измерено с мултицет.На bgaudio.org и др подобни сайтове има достатъчно софтуер за смятане, но само ако си намериш тези параметри.Дано да съм ти помогнал! |
Ами съгласен съм с Nikolai_1,ама ако въпросния говорител е такъв за какъвто го мисля-няма да си намери данните,ще му се наложи да ги мери а това не съм го правил още(май скоро ще ми се наложи) Иначе просто някаква кутия-дал Господ из нет-а! |
|
|
 |
|