Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

кутия за 12"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sony_
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Stolicata

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2006 12:31    Заглавие: кутия за 12" Отговорете с цитат

здравеите! значи трябва ми помощ защото съм още заек и немога да си изчисля кутия за 12"бас (за вкъщи) Rolling Eyes Embarassed говорителя е марка "Roswood" модел "MSW5105". ако на някои му се занимава ще съм благодарен да ми помогне...на кутията(и на говорителя) пише:

12" DUAL VOICE COIL SUBWOOFER
FREQ. RESP.: 30-3000Hz
VOICE COIL: 2"
MAGNET: 40 OZ
SPL.: 92dB
IMPENDANCE: 2/4/8 OHM
MAX POWER: 380Watts

благодаря ви предварително!
Astor
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 0:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещата не са чак толкоз прости както си мислиш.Без T/S параметрите нищо не можеш да проектираш.
Ако си непретенциозен и искаш бум-бум кутия от около 60-80 Литра ще ти свърши работа
Sony_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Astor написа:
Нещата не са чак толкоз прости както си мислиш.Без T/S параметрите нищо не можеш да проектираш.

сори за тъпия въпрос ама какво са T/S параметрите(дали ще ги намера при вносителя)? Rolling Eyes горе-долу имам представа ама все пак...
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако разбираш английски - тук
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sony_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

10х! а възможно ли е вносителя да ги знае?
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:53    Заглавие: Re: кутия за 12" Отговорете с цитат

Sony_ написа:
здравеите! значи трябва ми помощ защото съм още заек и немога да си изчисля кутия за 12"бас (за вкъщи) Rolling Eyes Embarassed говорителя е марка "Roswood" модел "MSW5105". ако на някои му се занимава ще съм благодарен да ми помогне...на кутията(и на говорителя) пише:

12" DUAL VOICE COIL SUBWOOFER
FREQ. RESP.: 30-3000Hz
VOICE COIL: 2"
MAGNET: 40 OZ
SPL.: 92dB
IMPENDANCE: 2/4/8 OHM
MAX POWER: 380Watts

благодаря ви предварително!

Ами мисля че става дума за качествен фактор - електрически(Qes), механичен(Qms), пълен(Qts); резонансна честота, по някога площта от която се излъчва звука и най-важно съпротивлението,ама не онова дето ти го дават, ами измерено с мултицет.На bgaudio.org и др подобни сайтове има достатъчно софтуер за смятане, но само ако си намериш тези параметри.Дано да съм ти помогнал!
Sony_
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 12:59    Заглавие: Отговорете с цитат

мерсаж! ще ги потърся при вносителя(дано ги знае)...
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 20:37    Заглавие: Re: кутия за 12" Отговорете с цитат

Nikolai_1 написа:

Ами мисля че става дума за качествен фактор - електрически(Qes), механичен(Qms), пълен(Qts); резонансна честота, по някога площта от която се излъчва звука и най-важно съпротивлението,ама не онова дето ти го дават, ами измерено с мултицет.На bgaudio.org и др подобни сайтове има достатъчно софтуер за смятане, но само ако си намериш тези параметри.Дано да съм ти помогнал!

Ами съгласен съм с Nikolai_1,ама ако въпросния говорител е такъв за какъвто го мисля-няма да си намери данните,ще му се наложи да ги мери а това не съм го правил още(май скоро ще ми се наложи) Smile Иначе просто някаква кутия-дал Господ из нет-а!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети