Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся разработчик

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
faema
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 18:47    Заглавие: Търся разработчик Отговорете с цитат

Търся разработчик на устройство за таксуване на време. Например при пусната монета от един лев включва токовата верига. При пад на захранващото напрежение пази информация за неизползваното време и го предоставя за ползване след възстановяване на напрежението. Трябва да има индикация за кредита в пари и време. Да може да се управлява съотношението пари/време. Дава отчет за пуснатите монети и купеното време за определен период. И т.н. Ако някой се интересува нека пише на ЛС или на [email protected].
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 9:27    Заглавие: Отговорете с цитат

А колко пари ти се дават са това нещо?
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ееее ти пък сега ... въпроси ...

Колкото и да дава все ще ти се виждат малко. И аз така исках да поръчвам да ми се правят разни неща за които предоставям пълна информация и давах 50% от печалбата от всяко продадено устройство. Отидох и аз в препоръчвания форум, внимателно изчетох писанията на всеки що годе адекватен с над 1000 поста и си избрах един който ми изглеждаше най-читав.

И даже и най-читавият с нищо ново не ме зарадва.
- Взимал скъпо;
- То тая работа по прицнип си е скъпа;
- Искал да даде прототип и да си получи парите;
- Това, че прототипът може да е пълна боза него го боли к**а;
- Ако нещо не е така щял да го оправи. Можело и безплатно ама по-скоро да си доплатя. А познайте кога ще го оправи ако не си доплатя!;

Отново се опитах да му обясня, че парите са нещо твърде ценно защото стават и за хляб, мляко и лекарства на децата когато са болни. И аз съм склонен да рискувам пари като му изкупя на договорената цена някакво количество устройства за да му компенсирам времето (което за него в никакъв случай не е пари щом го има и може да поеме допълнителна работа) и така да си имам примерно вечен спомен 20 платки от които няма да продам и една. Като ги продам щях да му поръчам нови 20 записани процесора и т.н. Като цената на записан процесор щеше да е половината от цената на крайното устройство без консумативите. Трудът ми не го калкулирах като консуматив.
Човекът без дори да попита какво точно щеше да се прави (а ставаше въпрос за имобилайзери) ми обясни, че него го интересува да продаде прототип и толкова. На този етап приключих разговора и прецених, че и вчера да бе умряла от глад цялата им гилдия вече е било късно.

P.S. Забравих да добавя. Той, както и почти всичките му колеги, нищо не разбират от комуникационни протоколи на коли и трябваше и да си скъсам нервите докато му обясня за какво става въпрос и махни другото ми през цялото време да слушам "Ебати колко тъпо са го измислили." Имах си така едно приятелче програмистче с което работехме по GSM'ите и ако трябваше аз да получавам вредни, а той пари за свършена работа то просто той трябваше да ми доплаща. Не се стигна до там, защото взаимоотношенията ни бяха на нефинасова основа. Аз набавям и обработвам информацията, той манипулира с клавиатурата и всеки си ползва продукта.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 13:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ваклине ,що не си поръчаш тея работи в Китай или в Индия. Като ти гледам начина на мислене ,парите са всичко в него ,и за всичко стават. То бива соцкапитализъм ,ама твоето минава всякакви граници. Аре жив и здрав!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 13:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами честно казано точно това правя. Пазарувам от Китай основно.
Няма никакъв созиализъм, има пазарна икономика. Китайския програмен код с нищо не можеш да го отличиш от българския програмен код при условие, че и двата покриват функционалните нужди на устройството.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 14:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако имаше пазарна икономика ,щяха да ти скъсват задника от бачкане и след работа нямаше да си готов за частни подвизи. Това си е СОЦКАПИТАЛИЗЪМ ,ако не си ми схванал термина!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
faema
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 15:10    Заглавие: Цената Отговорете с цитат

nankov написа:
А колко пари ти се дават са това нещо?

Както казва един приятел - по характеристики свирката на окловръса и в Шератон не се различават, ама за едната ще ти вземат 5, а за другата 100 лева. Така, че цената е въпрос на споразумение между две страни. Предполагам, че като отидеш в пицерията и поискаш да ти направят пица по твой вкус не те питат колко си склонен да дадеш, а ти предлагат цена и ти решаваш дали ще си задоволиш желанието или не.
Ако ти се работи, и мислиш че ще се справиш, дай координати и ще ти пратя заданието. Ще ти платя и материалите за прототипа и т.н.
Върнете се в началото
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Координатите са си винаги на място, давай заданието пък ще говорим и за пари.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети