| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 15:27 Заглавие: SONY-KVM14D проблем с пускането (високото напраежение) |
|
|
| Колеги захранването работи без товар и също и като го натоваря с товарна лампа 220В/60вата без да е подадено към ТХО.проверих и вертикалната развивка с източник 24 волта и тя е наред.Когато подам напрежение за високото захранването изключва защитата му високото се запуска за момент.за хоризонталната развивка ту се ползва TDA2579A но тя функционира когато не е захранено ТХО и подава импулси към високоволтовия транзистор.При пускане и ако всичко е вързано както да работи телевизора той включва високото за момент и го изключва и така спорадично прави това на различни интервали от време.Не е кинескопа щото така прави и високото когато платката на кинескопа е извадена.Веднъж само телевизора се запусна и аз незнам как и тръгна да работи нормално .Така работи около 10 минути и сякаш всичко бе наред но по едно време когато реших да сменям каналите пак стана същия проблем.Дали това е ТХО или нещо около него я пин корекции които са с IC-C4558C или незнам.може ли някой да помогнекомпетентно че аззациклих нещо.Предварително благодаря:-)))някой ако може и със схема да помогне ще е добре:-)) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 15:31 Заглавие: |
|
|
Това би трябвало да е шаси ВЕ-1,схемата пътува. _________________ Димитър |
|
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 15:46 Заглавие: |
|
|
| сонитата страдат от лоши споики,огледай добре шасито,пробвай леко сьс усукване за да си сигурен успех! |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 11:44 Заглавие: |
|
|
има там един кондензатор 1mkF/...V,от задаващият генератор към крайното стъпало(ТХО),Да не би да е той? _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 12:22 Заглавие: |
|
|
| vlad_o написа: | | има там един кондензатор 1mkF/...V,от задаващият генератор към крайното стъпало(ТХО),Да не би да е той? |
Колеги май проблема иде от захранването нещо ме заблуди в момента когато го гледах.STR54041 се държи странно и защитата му сработва на различни консумации.Там имаше един кондензатор 22 микро на 50 волта смених го и презапоих спйките и телевизорз тръгна ама напрежението за високото не е 115 волта а е 120 и STR грее доста сега го пробвам вече 20 минути и работи ама мисля че е там проблема:-) |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 12:23 Заглавие: |
|
|
Толкова е  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 13:53 Заглавие: |
|
|
| vlad_o написа: |
Толкова е  |
колега не те разбрах 120 нормално ли е или не щото имам схема тука пише че е 115 волта. телевизора сега работи но от време на време се усеща за момент някакво прецъркване вътре като срив на напрежение или незнам аз все си мисля че е в захранването само да не е в ТХО? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 15:38 Заглавие: |
|
|
| antonkolev написа: | | сонитата страдат от лоши споики,огледай добре шасито,пробвай леко сьс усукване за да си сигурен успех! |
презапоил съм всички спойки ама не
сега пък друго сега телевизора с товар лампа на импулсното работи и STR не грее ама като сложа високото и почва да грее и се чува едно смущаване сякаш искрене отвреме на време и след около 20 минути телевизора сам се изключва .Пак започвам да се въртя около ТХО или самото ТХО тука проблема се задълба  |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 15:50 Заглавие: |
|
|
| Колега ТХО-тата при сонитата са основен проблем ,такаче сменяйго |
|
|
 |
real Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 16:41 Заглавие: |
|
|
както писа владо какво стана с конд.1мф.има ли такьв-смени ли го _________________ не става само с ядене,трябва и акьл |
|
|
 |
|