Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Teletech Goldstar искарване на високите честоти на звука

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
VTR
Гост

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 12:49    Заглавие: Teletech Goldstar искарване на високите честоти на звука Отговорете с цитат

Искам да върна жеста на знаещите, които ми помогнаха да оправя двете повреди в моя Goldstar/SAA1293 и захранвамето/
В Goldstara и Teletech, а вероятно в много др. TV от нисък клас, слагат по един не електролитен кондензатор на маса към чипа аудио усилвателя. Вероятно да отрежат някой високо честотни шумове, но режат и доста от това което не трябва. За това звучат все едно, че има възглавница на говорителя. Може спокойно да ги резнете. Ако някой иска и да е остър или глух звука, може да си възстановява връзката с цк ключе или потенциометър. Ако ви интересува пишете, ще ги отворя за да ви кажа точния номер.
Друг начин да се избегне усилвателя на звука заедно с този кондензатор трепач, е от аудио изхода на евроскард куплоонга с 2 жици (може и шармовани) да се вкара в аудио входа на хубава уредба. Има само един проблем ако уредбата няма дистанционно, ще има стани седни за усилване и намаляване.
Как го хванах този номер. През 1992г. си купих Goldstar. Преди това имахме лампов Рубин 814Д с бас и пищялка говорител и потенциометър отзад за високи и ниски. Като пуснах Gold-stara майка ми каза “много е хубав, но или оглушавам или е дефектен”. Аз побеснях. Отворих схемите на Рубина и едно радио и видях, че има не електролити които през потенциометър отиват на маса. Отворих Goldstara и отпоявах един по един такива два или три кондензатора към TDA2006 докато го хвана и се получи. Като се скапа 2006г. Goldstara си го взех и купих на майка ми Teletech 51см стерео, след два дена ми се обажда и казва “много е хубав но нещо не го чувам ясно, май оглушавам”. Аз и припомних ситуацията от 1992. Отворих моя Teletech 31см и го преборих за 5 мин., после направих и този на майка ми. Сега се чуват ясно чинели и говор на тихо, просто бижу.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 13:07    Заглавие: Отговорете с цитат

А бе човек ти не разбрали че колегите в този форум са доста по напред с материала че си седнал да ни предаваш урок от 2 клас.
Гост

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2006 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen petrov написа:
А бе човек ти не разбрали че колегите в този форум са доста по напред с материала че си седнал да ни предаваш урок от 2 клас.

ОК спирам да ви досаждам.
Извинете
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети