|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VTR Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 12:49 Заглавие: Teletech Goldstar искарване на високите честоти на звука |
|
|
Искам да върна жеста на знаещите, които ми помогнаха да оправя двете повреди в моя Goldstar/SAA1293 и захранвамето/
В Goldstara и Teletech, а вероятно в много др. TV от нисък клас, слагат по един не електролитен кондензатор на маса към чипа аудио усилвателя. Вероятно да отрежат някой високо честотни шумове, но режат и доста от това което не трябва. За това звучат все едно, че има възглавница на говорителя. Може спокойно да ги резнете. Ако някой иска и да е остър или глух звука, може да си възстановява връзката с цк ключе или потенциометър. Ако ви интересува пишете, ще ги отворя за да ви кажа точния номер.
Друг начин да се избегне усилвателя на звука заедно с този кондензатор трепач, е от аудио изхода на евроскард куплоонга с 2 жици (може и шармовани) да се вкара в аудио входа на хубава уредба. Има само един проблем ако уредбата няма дистанционно, ще има стани седни за усилване и намаляване.
Как го хванах този номер. През 1992г. си купих Goldstar. Преди това имахме лампов Рубин 814Д с бас и пищялка говорител и потенциометър отзад за високи и ниски. Като пуснах Gold-stara майка ми каза “много е хубав, но или оглушавам или е дефектен”. Аз побеснях. Отворих схемите на Рубина и едно радио и видях, че има не електролити които през потенциометър отиват на маса. Отворих Goldstara и отпоявах един по един такива два или три кондензатора към TDA2006 докато го хвана и се получи. Като се скапа 2006г. Goldstara си го взех и купих на майка ми Teletech 51см стерео, след два дена ми се обажда и казва “много е хубав но нещо не го чувам ясно, май оглушавам”. Аз и припомних ситуацията от 1992. Отворих моя Teletech 31см и го преборих за 5 мин., после направих и този на майка ми. Сега се чуват ясно чинели и говор на тихо, просто бижу. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 13:07 Заглавие: |
|
|
А бе човек ти не разбрали че колегите в този форум са доста по напред с материала че си седнал да ни предаваш урок от 2 клас. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 13:12 Заглавие: |
|
|
| plamen petrov написа: | | А бе човек ти не разбрали че колегите в този форум са доста по напред с материала че си седнал да ни предаваш урок от 2 клас. |
ОК спирам да ви досаждам.
Извинете |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|