| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 13:06 Заглавие: Помощ за Protel DXP |
|
|
Значи проблема ми е следният - правя си къстъм библиотека с компоненти. Правя си пнп транзистор, и решавам да му сложа 2 корпуса - TO-92 и ТО-220. Правя си footprint-овете, нагласям си там пиновете в ред 1-2-3, и си слагам после pin map-а за да съответстват на елемента. И при ТО-92 пиновете са 1 към 1, т.е. пин 1 от елемента на пин 1 от фуутпринта. Но при ТО-220 се налага да има разместване. При ТО-92 базата ми е по средата, докато при ТО-220 е в единия край. Правя си аз съответния пин мап и когато си използвам компонента избирам вторият footprint. Правя си PCB-то, и какво да видя там - въпреки пинмап-а се оказва че средният крак е маса, а не крайният. При ТО-92 - всичко е наред, но там пък пинмап-ът е 1 към 1. Някой да се усеща къде точно бъркам?
Edit: Ето и картинка от библиотеката
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Миленски Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 17:12 Заглавие: |
|
|
| Виж в настойките на елемента в коя библиотека търси този корпус TO-220. Трябва задължително да му окажеш да търси корпуса в твоята библиотека, защото в противен случай Protel-a използва първия корпус, който намери в първата библиотека в която го има! |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 18:04 Заглавие: |
|
|
| Не е от това - то-220 няма, друго му е името. Дори и да сложа всичките пинове мапнати към пин 2 на фуутпринта пак си използва номерацията на изводите на елемента. |
|
|
 |
Миленски Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 19:37 Заглавие: |
|
|
| За да не губиш време в търсене на проблема си направи 2 елемента с различни корпуси и си готов. Като имаш време ще се занимаваш. |
|
|
 |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 21:01 Заглавие: |
|
|
А след като направиш промените обновяваш ли платката?
извън темата: защо не виждам картинката на библиотеката ти? мой ли е проблема  _________________ Не поправяй нещо което работи дори и когато няма причини да работи. |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 22:45 Заглавие: |
|
|
| Проблема се оказа в концепцията ми. Pinmap-а е за друго, не за мачване на pad-овете от footprint-a към pin-овете на елементите. |
|
|
 |
|