|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Liubopitko Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 16:56 Заглавие: Ремонт на цифрово фото Кодак, Къде ? |
|
|
Оказа се че в България няма официален представител на "Кодак". За това искам да попитам къде мога да си занеса фотоапарата на ремонт? Оказа се също така че моят фотоапарат още не е внасян в България. Модела е "Kodak Easyshare DX4530". Разходих го до сервиз "Бушона", от там ми казаха, че се е прецакал CCD чипа (ако съм разбрал правилно момчето), но той нямал такива чипове в наличност и не знаел кога ще може да намери/оправи... Единственото което ме подразни в този сервиз, бе че на сайта им с големи букви пишеше "диагностиката е безплатна", а на мен ми взеха 15лв. за диагностика. Не ми е за парите, но не е коректно. Та къде мога да го занеса според вас ?
Благодаря предварително за помощта! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 19:53 Заглавие: |
|
|
Няма такова нещо на сайта им,пише:"Консултациите в Сервизен Център БУШОНА са БЕЗПЛАТНИ!",а това е съвсем друго нещо.
Аз много искам някой да ми прави безплатна диагностика,а аз само да купувам и сменям части,ама няма-това е най-трудното в тоя занаят  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 19:58 Заглавие: сервиз |
|
|
| Ангеле за този сервиз доста се изписа във форума . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 20:12 Заглавие: |
|
|
И не само в този, но винаги има първи път.
Към питащия (едва ли ще ти е от полза), но все пак. Аз също се "бутам" с едно такова (от по-нисък клас) повече от месец, проблема е ясен но какво от това - мисията невъзможна. Там където има сервизи (имам тази възможност) стартовата цена е около 2/3 от цената му - що е то гаранция и какво влиза в нея е също доста "размито" понятие.
И още нещо в тази техника - много електроника в малък обем, съчетана с финна механика, като правило проблемите са в механиката. Наистина ми е интересно какъв точно ти е проблема, че са ти дали тази диагноза CCD, може и авторитетно да звучи, но силно ме съмнява.
Последната промяна е направена от RC на Пет Фев 10, 2006 20:33; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 20:23 Заглавие: |
|
|
| Този апарат е внасян в България,защото преди 3 години си купих същия от "МЕТРО" и си работеше доста добре,но го продадох малко след това и не помня кой беше вносителя и къде е бил сервиза,но мисля ,че в магазина ще ти посочат кой им ги поддържа,ако изобщо може да се говори за такъв сервиз в България. |
|
|
 |
Liubopitko Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 11:44 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Към питащия (едва ли ще ти е от полза), но все пак. Аз също се "бутам" с едно такова (от по-нисък клас) повече от месец, проблема е ясен но какво от това - мисията невъзможна. Там където има сервизи (имам тази възможност) стартовата цена е около 2/3 от цената му - що е то гаранция и какво влиза в нея е също доста "размито" понятие.
И още нещо в тази техника - много електроника в малък обем, съчетана с финна механика, като правило проблемите са в механиката. Наистина ми е интересно какъв точно ти е проблема, че са ти дали тази диагноза CCD, може и авторитетно да звучи, но силно ме съмнява. |
Гаранция на апарата нямам. Той ми е подарък. Аз наистина никаква представа си нямам що е то CCD и има ли почва у нас . Проблема е че изведнъж престана да вади картина. Може да се влиза в менюто, могат да се разглеждат стари снимки на екранчето, но като искаш да снимаш нещо, снимаш една чернота. Разгледах по менюто, няма какво да се направи там. Вчера опитах да правя видеоклип с него - само звук се чува... Предложете къде да го занеса, моля!
П.С. А колкото до цената, техникът в "Бушона" ми спомена "от 50 до 150 $" |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 12:06 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Гаранция на апарата нямам. Той ми е подарък. Аз наистина никаква представа си нямам що е то CCD и има ли почва у нас . Проблема е че изведнъж престана да вади картина. Може да се влиза в менюто, могат да се разглеждат стари снимки на екранчето, но като искаш да снимаш нещо, снимаш една чернота. Разгледах по менюто, няма какво да се направи там. Вчера опитах да правя видеоклип с него - само звук се чува... Предложете къде да го занеса, моля!
П.С. А колкото до цената, техникът в "Бушона" ми спомена "от 50 до 150 $" |
По гореспоменатите симптоми наистина работата може да излезе от CCD.Ако наистина е това по добре се откажи да го правиш.Както каза RC Цената на гореспоменатата част е доста солена и едва ли има смисъл от ремонта  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 17:03 Заглавие: |
|
|
| Я ако можеш разглоби апарата без да го чупиш, (или помоли някой да направи това вместо теб) и виж с какво точно CCD е направено. Може и да го има в БГ от повреден или от друг модел апарат. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|