Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Подкарване на модул "Усилвател 7" на Неомонтана

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Hacko_RS
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 11, 2006 3:12    Заглавие: Подкарване на модул "Усилвател 7" на Неомонтана Отговорете с цитат

Този път се изхитрих да си взема модули, да не запоявам.
ОБАЧЕ се оказва че модула идва с доста по различна схемичка от набора... и хоп - греда. Има някакви пинове които не съм наясно кои каде трябва да закача. И като цяло краиния резултат е че не мога да подкарам усилвателя да свири. И най - лошото е, че документацията е направена като за професионалисти - въобще не е описано което точно каде трябва да се свърже (за което - специални благодарности на неомонтана)
Има 4 точки на платката - 3,4,7,8 които (предполагам) трябва да са вързани към маса. +/- са ясни. Входа също. Изхода - също. Също така точки S/S съм свързал с джъмпер. (искам да включвам/изключвам усилвателя от трафа)
Докарал съм положението (поне според това което помня от набора) до момента в който интегралата е в stand by и съответно не иска да усилва. (дори когато вържа говорител не се чува характерния шум, нямам и усилване съответно..) Въпроса ми е кое точно къде трябва да свържа (запоя) защото ако продължавам с опитите най вероятно ще изгоря нещо.
Набора съм го правил поне 10 пъти и винаги ми е тръгвал от първия път, обаче с модула нещо нямам успех.
Мерси предварително

P.S. Ето линк към нещото.
http://neomontana.dir.bg/kit60.htm
V_A_S_K_O_1
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Съб Фев 11, 2006 8:20    Заглавие: Отговорете с цитат

приятелю то си има описание за съживяването на схемата. прочети го.и успех.
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 11, 2006 9:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери си напреженията на mute и standby пиновете на интегралката. Трябва да е някаде около 5V и нагоре, иначе си в някой от mute/standby режимите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Съб Фев 11, 2006 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Към схемата в нета си има инструкция за пускане на усилвателя с бало е написана м/у текста и таблицата с елементите/редовете/. Усилвателите с 7294 тръгват от раз, ама си виж напреженията на електролитите да не са по малки от захранването ти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Hacko_RS
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 11, 2006 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно там е проблема, че досега винаги ми е тръгвало от раз, само че набора. При модула дизаина на платката се различава доста, има и отвори които не са упоменати никъде (примерно точка 7 и Cool Също така до джъмпера S/S има един пин Т за които не е написано абсолютно НИЩО в документацията.
Та правя нещата както смятам че трябва да са (като използвам и предните стъпала които имам и гледам по схемата което къде трябва да отиде) но уви - интегралата не усилва. Изчетох листчето с упътване поне 50 пъти (без да преувеличавам) но не става.
Че е в standby/mute - то е ясно, но явно познанията ми по електротехника не са достатъчни ...
Кои са краката на интегралата който държат усилвателя в standby/mute?
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 11, 2006 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Hacko_RS, pin 9 - StBy, pin 10 -Mute.
Справки тук:
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25103/STMICROELECTRONICS/TDA7294.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети