| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Hacko_RS Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 3:12 Заглавие: Подкарване на модул "Усилвател 7" на Неомонтана |
|
|
Този път се изхитрих да си взема модули, да не запоявам.
ОБАЧЕ се оказва че модула идва с доста по различна схемичка от набора... и хоп - греда. Има някакви пинове които не съм наясно кои каде трябва да закача. И като цяло краиния резултат е че не мога да подкарам усилвателя да свири. И най - лошото е, че документацията е направена като за професионалисти - въобще не е описано което точно каде трябва да се свърже (за което - специални благодарности на неомонтана)
Има 4 точки на платката - 3,4,7,8 които (предполагам) трябва да са вързани към маса. +/- са ясни. Входа също. Изхода - също. Също така точки S/S съм свързал с джъмпер. (искам да включвам/изключвам усилвателя от трафа)
Докарал съм положението (поне според това което помня от набора) до момента в който интегралата е в stand by и съответно не иска да усилва. (дори когато вържа говорител не се чува характерния шум, нямам и усилване съответно..) Въпроса ми е кое точно къде трябва да свържа (запоя) защото ако продължавам с опитите най вероятно ще изгоря нещо.
Набора съм го правил поне 10 пъти и винаги ми е тръгвал от първия път, обаче с модула нещо нямам успех.
Мерси предварително
P.S. Ето линк към нещото.
http://neomontana.dir.bg/kit60.htm _________________ Когато целия свят ти стане крив, помисли си дали причината не е в теб. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
V_A_S_K_O_1 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 8:20 Заглавие: |
|
|
приятелю то си има описание за съживяването на схемата. прочети го.и успех. _________________ Личен блог на Васил Мърваков |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 9:14 Заглавие: |
|
|
| Провери си напреженията на mute и standby пиновете на интегралката. Трябва да е някаде около 5V и нагоре, иначе си в някой от mute/standby режимите. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 18:32 Заглавие: |
|
|
| Към схемата в нета си има инструкция за пускане на усилвателя с бало е написана м/у текста и таблицата с елементите/редовете/. Усилвателите с 7294 тръгват от раз, ама си виж напреженията на електролитите да не са по малки от захранването ти |
|
|
 |
Hacko_RS Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 19:13 Заглавие: |
|
|
Точно там е проблема, че досега винаги ми е тръгвало от раз, само че набора. При модула дизаина на платката се различава доста, има и отвори които не са упоменати никъде (примерно точка 7 и Също така до джъмпера S/S има един пин Т за които не е написано абсолютно НИЩО в документацията.
Та правя нещата както смятам че трябва да са (като използвам и предните стъпала които имам и гледам по схемата което къде трябва да отиде) но уви - интегралата не усилва. Изчетох листчето с упътване поне 50 пъти (без да преувеличавам) но не става.
Че е в standby/mute - то е ясно, но явно познанията ми по електротехника не са достатъчни ...
Кои са краката на интегралата който държат усилвателя в standby/mute? _________________ Когато целия свят ти стане крив, помисли си дали причината не е в теб. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
|