Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

VEF SIGMA
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 13:12    Заглавие: VEF SIGMA Отговорете с цитат

Малко остаряла е тази техника вече, но бих искал да попитам има ли начин УКВ то на това радио да се направи да хваща честоти от 88-108MHz. Т.е на сегашната система.
Знам, че тука има и стари майстори, които биха могли да помогнат.

Става въпрос за онези радио-касетофони, които едно време се продаваха тук. Модел VEF 260.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

За да нямаш ядове,препоръчвам да си купиш готово радио за 10 лева,да му направиш захранване с ценер 3 волта да му изведеш двата бутона "скан","ресет" и да му закачиш изхода от говорителчето за нискочестотния усилвател на Веф-а.Ако ти се занимава с високочестотни преобразувания ето този чип е много добър:MAX2411AEEI ,но трябва някой да ти го внесе от чужбина,защото нашата държава като НАТОвски чЛен и е забранено да внася продуктите на "MAXIM"Друг вариант е да си направиш конвертор с AN7213,която се продава в "Електрон-инвест"за 21 стотинки,но аз не успях да я подкарам.А като знам "Веф-сигма" колко е отвратителен за разглобяване изобщо не ти препоръчвам цялата операция.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 13:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
...ето този чип е много добър:MAX2411AEEI ....защото нашата държава .... и е забранено да внася продуктите на "MAXIM"

Shocked Rolling Eyes
Учудва ме това твърдение.
http://www.maxim-ic.com/company/contact/sales_offices.cfm/filter/idistributors

Преди време като им поискаш една две мостри даже пращаха Free.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

MAX232 Question Question Question

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Намери схема на Селена В 216 ,във отделна таблица са дадени стойностите на тези елементи, които трябва да се сменят за да стане В 215 или 217, а тези модели са 88-108 Мхц.В Сигмата се използва почти същата приставка за УКВ.(схемата я има във файлообменника но е с лошо качество)
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Stoy40 написа:
...ето този чип е много добър:MAX2411AEEI ....защото нашата държава .... и е забранено да внася продуктите на "MAXIM"

Shocked Rolling Eyes
Учудва ме това твърдение.
http://www.maxim-ic.com/company/contact/sales_offices.cfm/filter/idistributors

Преди време като им поискаш една две мостри даже пращаха Free.
Преди време беше наистина така,сега се водят с "двойна употреба" виж в "Комет" номенклатурата колко от максимските чипчета са "он-сток" единствено през "Фарнелл" на тройна цена е възможно или ако подпишеш договор че си отговорен за вноса и употребата..
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

"он-сток" е проблем по-скоро на търговците. Така е по-удобно, поддържат се мин. количества на склад и то само от нещата които е ясно че се продават (ясно защо).
По повод на "двойна употреба" е плод май на нашите държавни чиновници и митническата политика ("синхронизирана" с европейската) която ни налагат. Надявам се да имаш представа въпросния поменник какво съдържа Shocked и как се доказва с разрешение от министерството на икономиката, че продукт попадащ под определен тарифен митнически номер може да бъде внесен/изнесен. Един малък кошмАр.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

За нещастие нямам честта да съм голям "поръчвател" и ползвател на тия невероятни изделия,но "Акерманн-електроникс" с които успявам често да си набавя нещо интересно,заявиха това и аз им повярвах.По скоро забраната е в самите щати за износ за България....Може и да не съм прав...
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също (специално за коментираните изделия), за останалото за съжаление е така.
Тези "Акерманн-електроникс" като ги чуя колко са велики - просто тръпки ме побиват Mad .
Последното
Цитат:
По скоро забраната е в самите щати за износ за България.
(въпреки параноята която ги е обхванала (дали целите не са други Rolling Eyes ) не ми се много вярва - справка линка по-горе (официалните дистрибутори!) подобни неща не остават незабелязани ако не трябва да е така).

P.S. Случвало се е: Търси се нещо на Holteck, да ама цената меко казано солена. В една от южните ни съседки регионалния им представител за същото дава доста по-приемлива цена. При запитване към него - веднага последва светкавичен отговор - имате си регионално представителство и контактите - с него! Та "екскурзията" до там и покупката излезе по на таман.
Върнете се в началото
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за съвета. Като че ли ще пробвам вариянта на grishan. Струва ми се най-лесен и достъпен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети