| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 18:04 Заглавие: Как да намалим кражбата на ток в блока ??? |
|
|
Живея в голям 16 етажен блок .Това само по себе си знаете какво значи.Всяка зима с настъпване на студеното време консумацията от общия електромер се покачва.Сиреч някой се топли от него. Инсталацията е голяма и обхваща 3 етажа мази и 16 етажа стълбищно осветление със съответните десетки разпределителни кутии и табла.Тази година е върха.Всеки месец имаме средно 300 киловатчаса после станаха 450 и миналия месец са 1300 С целия си опит в тази област не съм открил ВИДИМИ отклонения макар че не мога да спя в мазите или да пълзя вътре в бергмановите тръби Май ще трябва с амперклещи в ръка да си сложа походно легло в главното табло и през 2 часа да меря консумацията на всеки клон за да се уверя къде отива всичко това Въртят ми се идеи за преработка на мазите и стълбищата на 36 волта но първо инсталацията в мазите е много лоша и разбутана второ ще имам проблеми и с преработката на стълбищното защото автоматите са за 220 волта.Въобще едно такова начинание ще изисква доста материали и труд тоест пари. Споделете ако имате опит в тази насока . Дали някой е преработвал на 36 волта или някакви трикове как да хванем тези нагли педераси които живеят на гърба на своите съседи.Всяка идея е добре дошла. _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 21:57 Заглавие: |
|
|
| срещу крадците кокошкари няма спасение осжен да бесиш по един на седмица в блока нашия , слагахме 110 в крушки по две последователно в асансиора само така се спасихме а в твоя слу4аи просто сложи 6 ампера бушони на обштото По сложно е ако краде от асансиорния .Ако съм аз и ми кипнат достата4но л...а сигурно ще отка4а консуматорите в асансиора и по фазите ша пусна за малко не 36в а 500 в с траф примерно от електрожен с добавяне на втори4ната към първи4ната автотрансформаторно или нешто подобно |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 23:36 Заглавие: |
|
|
| При нас точно в мазите беше проблема с кражбите от общия електромер.Да топлят уж само от време на време да не замръзнело. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 0:39 Заглавие: |
|
|
Като искаш да го обсъдим. На ракийца. Ма там с 3 надземни етажа мази - много са. Гледай за инкубатори, аквариуми, ако някой има там. Какви са електромерите - всички ли са електронни или само главния?
Провери им графиката на сайта на ЕРП.
А другата тема как да се краде вече е 40 страници  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 13:48 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | А другата тема как да се краде вече е 40 страници  |
Всеки с проблемите си  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 13:50 Заглавие: |
|
|
Общия електромер е индукционен трифазен .Графиката от сайта на енергото и таблицата по месеци седи от миналия месец на бюрото ми Това за ракията ще го осъществим но след нова година защото сега ще ми идват много роднини на гости Асансьорите а те са 2 броя са на отделен електромер и при него няма драстични промени в консумацията. Абе българина нали знаете......  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
georgie Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 22:39 Заглавие: |
|
|
Сашо ,обади ми се ще решим проблема,познаваш ме добре.Така беше и при нас.Без почерпки и без ракия.  _________________ ХУБАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 7:34 Заглавие: |
|
|
Аз смятам че оправянето е само с преработка на 36 волта но както писах ще е трудничко.Плюс това аз не решавам кое как ще стане защото не съм домоуправител просто съм един от 96 потърпевши апартаменти и будната съвест ме кара да мисля по темата. georgie освен че сме от един град незнам да се познаваме лично но ако греша поправи ме. При вас как сте го решили Въпроса е принципен за да споделим опит ако някой е правил нещо  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
georgie Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 14:03 Заглавие: |
|
|
Сашо и да допълня.Опитай се да хванеш в главното табло кабела с по голям ток и го прекъсни .Крадеца сам ще ревне.Някои мази ще останат без ток временно но целта оправдава средствата.Успех. _________________ ХУБАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 15:09 Заглавие: |
|
|
| В нашия блок като спрях тока в мазетата на 10 етаж и сметката на общия електромер падна със 60-100 лева зимата ,никой не се оплаква вече. |
|
|
 |
|