| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 9:33 Заглавие: STR54041 ту работи нормално ту не се запуска импулсния блок |
|
|
| Колеги имам следното питане .Импулсния блок на телевизора SONY BE-1 шаси 14 инча е изграден с STR54041.Отначало захранването тръгва нормалнои телевизорз работи известно време след което спира като преди това се чува шум като че преискряваОткачвам ТХО и пускам с товар 60 вата лампа и така работи много по дълго време без проблем но понякога блока пак изключва макар и рядко.Сега захранването изведнъж спря да се пуска макат че се чува там че има честота някаква и шуми импулсния траф.Питането ми е следното :към захранването от ТХО има едно трафче Т604 то вероятно играе някаква защита но незнам как работи тази защита и дали след като ТХО е изключено захранването пак може да работи примерно с товар лампа.То работеше така ама не се пуска винаги и незнам нормално ли е въобще да се запуска това захранване без да е включено ТХО ?Благодаря за вниманието:-)Дали не ми е прецакан STR54041 или има нещо друго според вас? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 9:38 Заглавие: |
|
|
Това трафче е за синхронизиране честотата на захранването с честотата на ТХО.Спoред мен или нещо в стартиращите вериги не е ред или STR-a. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 9:41 Заглавие: |
|
|
Моето мнение е че трябва да се смени STR-а . Не е лошо да има човек два от различни доставчици. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 10:33 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | Моето мнение е че трябва да се смени STR-а . Не е лошо да има човек два от различни доставчици. |
Колеги значи то се запуска винаги захранването но когато си иска работи нормално с напрежения каквитотрябва а в повечето случаи дори и без товар там дето трябва да е 115 е 20 волта/ |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 10:40 Заглавие: |
|
|
Именно зарадитова. По мои наблюдения , дефектират по този начин след най малко 7-8 години работа. Все едно нещо прекъсва в тях . Няма закономерност.Смени го нищо не губиш  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 10:43 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | Именно зарадитова. По мои наблюдения , дефектират по този начин след най малко 7-8 години работа. Все едно нещо прекъсва в тях . Няма закономерност.Смени го нищо не губиш  |
Ще го сменя:-) благодаря за отзивчивостта:-) |
|
|
 |
real Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 12:24 Заглавие: |
|
|
99% е от str -а имам поне 5-6 сменени по тази причина _________________ не става само с ядене,трябва и акьл |
|
|
 |
ilian_cho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 12:43 Заглавие: |
|
|
| на мен се случвало даваики накъсо вторичната страна на малкото(синх)трафче да работи добре захранването, само, че напрежението и при стенд баи и при работен режим се регулира едновременно |
|
|
 |
Louiville Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 13:18 Заглавие: |
|
|
100% STR !Колега внимавай,че е пълно с ментета от тоя STR!Успех  _________________ Lust(Похот),Gluttony(Лакомия),Greed(Алчност),Sloth(Леност),Wrath(Гняв),Envy(Завист),Pride(Гордост)!The Seven Deadly Sins
 |
|
|
 |
|