| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 13:12 Заглавие: Проблем със захранването на TV Philips, шаси GR1-AX |
|
|
Колеги, телевизора работи, но захранването му няма никаква стабилизация. При пик от по-светла картина пада до 85-86 волта и свива хоризонталния размер. Увеличавайки ускоряващото напрежение (G2), захранването пада дори под 80 волта. Тримера за регулиране на напрежението работи коректно.
Някакви идеи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 14:12 Заглавие: |
|
|
стенли вярвам си посменил електролити.Виж около 7628 транзистора и резисторите и диодите преди 7614 в базата които са _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 15:05 Заглавие: |
|
|
| токио може да е от мосфет транзистора(buk455\600) да няма мощност,провери резисторите един като си промени стоиноста се получава подобен проблем |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 18:37 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Този с TDA8305 ли беше? Оправи си стабилизацията че ще го изгориш. |
Точно с TDA8305. И аз искам да му оправя стабилизацията, но нещо ми се опъва.... успокояващото е, че само му пада напрежението, не го вдига, за да изгори телевизора. |
|
|
 |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 18:46 Заглавие: |
|
|
| Имах подобен проблем.само че при мен картината играеше от говора.По същия начин свиваше екрана макар че бях повдигнал доста +В.Оказа се че има окъсили навивки в говорителя.Колега провери дали не грее някъде.Само това моха да помогна със скромните си знания. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 19:04 Заглавие: |
|
|
Имаше някакви дросели, кафяви , понякога прекъсват частично , и един ценер ликажираше ..... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 19:53 Заглавие: |
|
|
| marin_bonchev написа: | | Имах подобен проблем.само че при мен картината играеше от говора.По същия начин свиваше екрана макар че бях повдигнал доста +В.Оказа се че има окъсили навивки в говорителя.Колега провери дали не грее някъде.Само това моха да помогна със скромните си знания. |
Дефекта няма връзка със звука и нищо никъде не грее. Това ме кара да мисля, че захранването няма нужната мощност или стабилизация.
Ще бъда благодарен и на други мнения. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 21:57 Заглавие: |
|
|
За да разбереш дали е от захранването или от голям товар то извади куплунга на отклонителната система с което прекъсваш 95в за ТХОто .Включваш телевизора и чак тогава му вържи за товар лампа 75вата .Не клекне ли значи захранването ти е добре и клони към ТХОто. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 0:37 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | За да разбереш дали е от захранването или от голям товар то извади куплунга на отклонителната система с което прекъсваш 95в за ТХОто .Включваш телевизора и чак тогава му вържи за товар лампа 75вата .Не клекне ли значи захранването ти е добре и клони към ТХОто. |
Благодаря, колега, утре пак ще се боря с него. Направи ми впечатление, че на големия електролит напрежението не е 300 волта, а около 260-270. Този модел е с мултиволтаж, изправят мрежата само с един диод, има и тиристор някакъв. Досега не съм имал проблеми в този блок, дали може в него да е причината? |
|
|
 |
|