| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 21:48 Заглавие: grundig cuc3400 p440 |
|
|
тв не помни програмите.ярк. конт.цвят помни.проц.sda2010-a025,памет sda2516.Паметта е в тунера.Тв се настройва като превключа каналите ги забравя.паметта е сменявах но ефекта е същия.
Последната промяна е направена от kaloyan на Вто Ное 16, 2004 22:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 22:00 Заглавие: |
|
|
| Обикновенно това е процесор,но опитай с нова памет като начало.В ASWO проца е 55лв.Дано да не е.Успех |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 22:06 Заглавие: |
|
|
| DICHI написа: | | Обикновенно това е процесор,но опитай с нова памет като начало.В ASWO проца е 55лв.Дано да не е.Успех |
Дичи, според мен проблема е от паметта, често се случва да дефектира. Може да се замени и с 24С02, но се правят леки промени в елементите около паметта. Имам ги записани и мога да му ги дам, ако се интересува. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 22:13 Заглавие: |
|
|
kaloyan, смени паметта с друга. Може и с такава от серията 24ХХ. От 2401 нагоре все става. По принцип се различават по адресните пинове и масата. При 2516 маса е 1 крак и след това върви CS, при 24ХХ масата е 4 пин, но като правило в телевизорите от 1 до 4 всичко е на маса.
Твърде вероятно проблема да е в паметта, въпреки че е малко странно за "нормалните" настройки. (но пък може и да не се четат от там)
Всъщност погледни и как е опроводен 7 крак. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 22:27 Заглавие: |
|
|
| Tokio,,казвам го от личен опит.Имам няколко проца SDA2010-A025,които избират,а не помнят.Излишно е да казвам,че при Grundig,щом препляска каскадата,проца на 90% е аут.Дано колегата се отърве само с памет. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 18, 2004 0:52 Заглавие: |
|
|
| DICHI написа: | | Tokio,,казвам го от личен опит.Имам няколко проца SDA2010-A025,които избират,а не помнят.Излишно е да казвам,че при Grundig,щом препляска каскадата,проца на 90% е аут.Дано колегата се отърве само с памет. |
Според мен не в 90, а в 99% от случаите, процесора на този Grundig дефектира от пукната каскада. Различното е, че аз съм имал много случаи на дефектен процесор, който не изписва всичките сегменти, или не работи въобще. Според мен първо гръмва паметта, а после процесора. Зависи колко силно е припляскала каскадата. Ние май забравихме да му кажем на човека да си смени каскадата Имал съм повече случаи на дефектна памет и SDA3202, отколкото на дефектни процесори. И аз му стискам палци да се размине само с паметта. |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 19, 2004 0:46 Заглавие: |
|
|
| тв-то е плякало още в клиента след което е спрял и се е започнало едно сменяване на бушон след бушон.И 1 на 0 за тв-то.Проц.58лв,каскада,кр.транз.много скъпо му било.сега ще стои без те-то друг път да не пипа. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 11:42 Заглавие: |
|
|
Най-много "ТВ техници" има в България
И ако се вслушаме в думите на клиентите,то телевизорите са направени само от жици и бушони  |
|
|
 |
burzaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 9:31 Заглавие: |
|
|
DICHIмного ме изкефи това за жиците и бушоните.Разпечатах го и го лепнах на стената.Писнало ми е да ми казват:"То сигурно е нещо дребно, може някоя жичка да се е откачила или е изгоряло бушонче"  |
|
|
 |
|