| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 19:55 Заглавие: Комутатор за ауди 80 |
|
|
Става дума за някакво устройство, което като изгори и колата спира да пали. Намира се до краката на шофьора в колонката пред шофьорската врата. Представлява малка пластмасова кутийка със 7-8 извода и е монтирана на солидна алуминиева плочка. Вътрешността е залята със силикон, но си личи изгорял елемент- може би транзистор без корпус, направо се виждат изводите. Някой знае ли какво представлява като схема и подлежи ли на ремонт? Утре ще се опитам да пратя снимка.
Ваклине, това е от твоята област!!!! _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
airclima Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 22:00 Заглавие: |
|
|
| Няма ремонт само с нов |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 7:58 Заглавие: |
|
|
Не се ремонтира за съжаление. Нов към 80 лева. Може и да налучквам в цената защото на VW заедно с бобината е 140. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 8:56 Заглавие: |
|
|
Уцели- цената на някакъв сорт менте е около 50 лева.
Нещо като схема имаш ли? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 8:24 Заглавие: комутатор |
|
|
Bobycafe,схема на комутатора мога да ти дам, но не ти е необходима.За Аудито -можеш да сложиш евтин български комутатор за Лада Самара. Добър е, ако искаш нещо по фирмено демек марково отиди в магазина на
Франсизкуп до канала над магазина на Христо Колев и си купи на фирмата Transpo/американска/ комутатор за 30 лв. _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 17:47 Заглавие: |
|
|
Ariel,мерси за инфото.
Става дума за мой познат, който си ползва колата за придвижване, а не за трупане на знания. При него това е втория случай на изгаряне на въпроснто устройство, та последното изгоряло го описах в първия постинг. Интересно ми беше, аджеба, за какъв ### се взимат тези 50 лева, като си гори когато му скимне?
По тази причина започнах да ровя за схема на свързване и схема на самото устройство...
Ако някой може да ми даде връзки към такива или направо на пощата ми, ще съм му изключително благодарен  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 18:39 Заглавие: |
|
|
Да смени бобината и свещите при покупката на нов комутатор и преди да го е монтирал. Не, че няма да гори повече никога, но може да се окаже малко по-дълготрайна работата.
Изобщо на повечето модели коли бобината и комутатора са занитени и се сменят комплект. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 22:46 Заглавие: комутатор |
|
|
комутаторите най често се пробиват от кофти връзки към акумулатора. Нека твоят човек прегледа клемите на акумулатора да не са окислени, кавелните обувки да са чисти , към кабелните обувки /стартерните/ често се вързват плюсов и минусов кабел за бордовата мрежа , те също да се прегледат. Силиконовите в.в. кабели имат лошия навик след време да прегарят, не е зле и те да се измерят омически с мултицет. Ако са с R до 15к стават. Бобината не е често срещана причина ,но измери я трябва да покаже 1-1,2 ома на цифров уред. Ако е толкова и да не работи ,не е причина да гори комутатора. Той си има ограничител на тока на 8 а. _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 20:07 Заглавие: |
|
|
Та ето го и въпросния комутатор. Изгорял /видимо/ беше нещо като транзистор /свален е от посоченото място/. На интегралата пише "L497D1" на първия и "918237" на втория ред. Докато пишех тези редове се сетих за www.google.com и изрових този адрес
http://www.stmicroelectronics.com/stonline/products/literature/ds/1360.pdf
сега ще проверявам дали е същата схемата  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 21:24 Заглавие: комутатор |
|
|
Интегралната схема L 497 се използва за управление на мощния транзистор в комутаторите на Форд и в някои руски комутатори, а сигурно и в много други модели. А мощния транзистор е BU 931Z/дарлингтон/ _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |
|