| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 16:17 Заглавие: Проблем с SHARP 4B-SC шаси |
|
|
Тва е гнусотията с MC44002.Модела му е DV7032.
дойде с гръмнал транзистор на редовата.Смених го.Сега си има захранване 150В на редовата и хич и не премъчва да вдигне високо.диода мига продължително зелено и кратко червено и пак зелено и пак кратко червено...
За съжаление го правя извън сервиза и нямам под ръка осцилоскоп.Драйверното стъпало има само 2волта на колектора-което ми се вижда странно меко казано-и двата транзистора на драйверното стъпало и крайния и предккрайния са здрави-резистора през който се хваща захранване от 150те волта за драйвера-6,8к и той е здрав-прерових всичко по тва драйверно стъпало и не и не.Почва да ме съмнява трафчето че му става нещо.Идеи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 16:49 Заглавие: |
|
|
правилно те съмнява трафчето, къса им се първичната в основата. _________________ Skype-yosko_1 |
|
|
 |
pl Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:21 Заглавие: |
|
|
За тия Шарпове има значение и какъв транзистор слагаш на хоризонтала...Внимавай и с вградените резистори база емитер....  _________________ Учи се от грешките на другите! Няма да живееш толкова дълго, че да ги направиш сам всичките. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 13:16 Заглавие: |
|
|
| yosko_1 написа: | | правилно те съмнява трафчето, къса им се първичната в основата. |
Не ми се вярва да му е прекъснало трафчето, защото тогава на колектора на драйверния транзистор нямаше да има никакво напрежение, а там има 2 волта.
По-скоро импулса за хоризонталната няма да е в ред, което предполагам е от дъмпа на паметта. |
|
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 14:40 Заглавие: |
|
|
Всичко е ОК,затваряме темата.
Смених транзистора,който клати драйверния транзистор-едно гнусно smd и тръгна-на мерене транзистора си е абсолютно здрав,явно нещо му става под напрежение.След малко работа изпука нещо в ОС-редовното явление при шарповете и въобще новите филипсови екрани-спойка на платчицата горе на ОС -свалих я припоих я,междувременно и новото smd дет го бях сложил и то гръмна по абсолютно същия интересен начин,пак го смених и всичко си заспа. |
|
|
 |
|