Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с rgb на tv samsung
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pingor4e
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 18:40    Заглавие: проблем с rgb на tv samsung Отговорете с цитат

предварително се извинявам ако темата не е за този раздел! Открих подобен проблем във форума но няма никакво решение на проблема и затова реших пак да пиша. телевизорът е samsung cw-29M066v и dvd player pioneer dv-2850-s при връзка с scart кабел и двд-то е настроено на rgb при пускане на тв, когато двд-то е изклю4ено няма картина, а само звук. Пробвах с друк кабел пак е така. пробвах двд-то на друг тв няма проблем. махнах 8-ми крак на скарта и стана по-лошо има пак звук, но се появява зелен екран(при гледане на тв). Когато двд-то е настроено на av сигнал няма проблем. Моля някой ако има представа какво става да кайе, 4е ве4е незнам какво да правя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Откачи 16 крак на кабела и кажи какво става?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Определено темата ти не е за този раздел Wink
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

махнах 16 крак на скарта и сега ве4е имам картина на тв, когато двд-то е изклю4ено, но картината при включено двд не е както преди при rgb сигнал а ми си дава все едно че е включено на видео.не се усеща промяна картината както при вкл. rgb.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 21:39    Заглавие: Отговорете с цитат

До тук - добре, нормално е (ако съм разбрал правилно написаното).
Погледни това http://www.hardwarebook.net/connector/av/scart.html
и ако не ти се прояснява ситуацията, носи телевизора за ремонт.
(Ако все пак DVD-то при същата постановка на друг телевизор работи нормално).

P.S.И се опитай да използвaш препинателните знаци по предназначение, а и главните букви (там където трябва), че малко трудно се разбира написаното.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pingor4e
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ситуацията от прочетеното не ми стана ясна. Разбрах само, че
телевизорът ми е за ремонт. Може ли само да ми кажете, точно каква е повредата, защото тв-то е само на 6 месеца, а с последния си телевизор имах големи проблеми с телевизионния техник в квартала. Освен това е много голям и ще ми е трудно сама да го занеса на сервиз, а много искам да разбера какво му има.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 11:11    Заглавие: Отговорете с цитат

След като твърдиш, че същото DVD работи нормално на друг телевизор, премери все пак какво идва от DVD-то на 16 крак.
Върнете се в началото
pingor4e
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

DVD-то наистина си работи перфектно на друг телевизор. Понеже нямам с какво да измеря какво идва от 16 крак на dvd-то мисля да оставя проблема така (макар, че много ме е яд и сигурно няма да го изтрая дълго и ще го занеса на ремонт) и ще си гледам от двд-то с другия кабел за видео сигнал и така картината не е лоша (е не е като при RGB), но се трае. Стига да няма проблеми за телевизора? Благодаря много за съветите. Ако измислите нещо друго, с което аз сама мога да си оправя проблема пишете ми!!!
Върнете се в началото
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 13:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха жена във Форума .Момчета трябва да се напием по повода това е голяма рядкост.Да не и е уруки може и майстор да стане Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pingor4e
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 14:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво му е странното, че сам жена и пиша в този форум? А майстор ще стана, ако отворя още някой и друг телевизор, защото на стария му знаех проблема и сама се разправях с него. А сега ако може да да оставим въпроса, че сам жена и ако може помощ по темата!!!Моля!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети