| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Някой си Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 18:14 Заглавие: Голям проблем с активен сублууфър |
|
|
включвам го и само си шуми, както нормално прaви, kogato nqma signal. подавам сигнал, увеличавам звука и нищо, само си шуми. пипнах радиатора и беше врял. освен това обикновенно като го изключа и около 4-5 секунди светодиода изгасва мнооого бавно, а сега като изключа баса от копчето и светодиода изгасва мигновенно. отворих го да видя нещо да не е изпушило, или да не се е извадило, но видимо нищо му няма, с изключение че трансформатора беше много по топъл от обикновенно. е? някакви идеи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 18:20 Заглавие: |
|
|
| Взимаш един мултицет,още по добре осцилоскоп и мерваш тук там (ние не сме Баби Ванги),ако незнаеш какви са тия устройства намери някой ,който знае-сервиз например. |
|
|
 |
Някой си Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 18:32 Заглавие: |
|
|
я дай идея с мултицета къде да меря, освен трафа... |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 18:42 Заглавие: |
|
|
| Мче от де да знам,съббуфера ти може да е построен по 40 схеми....виж върху говорителя дали има напрежение без да е включено нещо.С колко филтърни кондензатора е захранването? |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 18:49 Заглавие: |
|
|
Kажи каква марка е ? _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
Някой си Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 18:57 Заглавие: |
|
|
значи ако ти дам схемата ще ми кажеш къде да меря. ОК ще се опитам да я направя някак си на оркад. иначе са след малко ще ти кажа колко са филтърните кондензатори.
бтл на трансформатора пише от едната страна 220В а от другата 17В 1.2А но с мултицет втората страна вади само 13.4В
| koko___ написа: | | Kажи каква марка е ? |
измислена, Alphard. един приятел си купи и каза че бил доволен, все пак двунамотъчен говорител, по 50В на канал, само за 150 кинта, било най евтиното в софия. така каза...
филтриращите са 4=> 3х330мФ и един 300мФ
усилвателят е направен с TDA7296, ако това може да помогне. да не забравяме че това е активен сублууфър и вътре доста силно вибрират джаджите...
друго:
сега видях напрежението между изводите на говорителя => 28В
малко ненормално ли ми се струва? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 20:11 Заглавие: |
|
|
Някой си, бъди така добър да не пълниш темата с последователни постове (тя и темата не ти е по правилата, ама нейсе).
Не е ясно какво, как и с какво го мериш, но това:
| Цитат: | | на трансформатора пише от едната страна 220В а от другата 17В 1.2А но с мултицет втората страна вади само 13.4В | никак не се връзва с това | Цитат: | | сега видях напрежението между изводите на говорителя => 28В |
А това | Цитат: | | малко ненормално ли ми се струва | по принцип е много ненормално и ако е истина - чакай да пусне дим.
Може би все пак е по-добре да го разходиш до сервиз. |
|
|
 |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 19:07 Заглавие: до НЯКОЙ СИ |
|
|
| Ами приятелю - ЧЕСТИТО !Удобен момент да си купиш тда-то щото със сигурност ти е гръмнало и ако остане още за малко включен субуфъра може да ти се наложи и говорител да си вземеш за него .Така че свали си стария чип, по възможност без да изкъртваш писти от платката и така можеш да пуснеш захранването.Трябва да измериш захранване около 24 волта на филтриращите кондензатори(сега не ми се занимава да проверявам дали е с двуполярно захранване чипа).ако е налице захранването и най-вече трафа не грее дори след 30 минути престой включен значи като подмениш чипа всичко си идва на мястото.Ако не е толкова захранването наистина ще е по-добре да го занесеш на сервиз някъде. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
Кажи ми ,PLS.,какво е това ЛУУФЪР :Суб ми е ясно ,ама другото.... Много ме е срам,на 52 години съм,от 35-36 години се плюнча с такива техники,ама не съм чувал за това изобретение Ти потърси ли нещо по темата тук,във форума  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|