| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 21:54 Заглавие: Как да работим с клиентите за да ни уважават |
|
|
Четем приложения документ. Горещо се препоръчва адаптирането и въвеждането в центъра и по места. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 22:07 Заглавие: |
|
|
Ваклине,
Защо преди да съставиш въпросния документ не прочете "Закона за защита на потребителя". Поне половината точки са в противоречие. Да не говорим за т.9.  _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 22:58 Заглавие: |
|
|
| Има някаква логика в това което искаш да подписват защото във новия закон за защита на потребителя пише че потребителя може да предяви претенции до две години за несъотвествие на качеството на скоката или услугата която е получил има и максимален срок за предавявене на рекламаци при установяване на това На моите сервизни поръчки аз ги карам да се подписват под текст че са запознати със ценоразписа и са съгласни да им бъде извършен ремонтаНа новите бланки ще вкарам и текст че приема изделието и дефектните части са му върнати (без гаранционните по разбираеми причини ) и няма забележки по външния вид Но вземи и прочети закона за защита на потребителя(стария и новия) ако имате в Козлодуи представители на комисията за защита на потребителя ( трябва да са служители на общината ) се срешни и с тях Във Враца има със сигурност и то отделна институция Това което си написал можеш да го вкараш на гърба на поръчката и да се подписва на нея заедно със ремонтните операции например два или три листа на химизирана хартия само трябва да решиш кога да му даваш единия екземпляр при приемане или при предаване на автомобила |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 23:05 Заглавие: |
|
|
Да си гледат работата. Моите условия са такива и ако на някой не му харесва отива при друг. Никой не може да ме съди за това, че съм отказал услуга!
В болницата нали подписваш документ, че в някои случаи и при някои манипулации е възможен и летален изход. И си го подписваш ... т.е. даваш карт бланш на лекарите да направят каквото е нужно и осъзнаваш риска. Не го подписваш и никой нищо не прави. Нарича се РЕД.
За точка 9. Ами като не му харесва нещо да дойде да ми го каже. Отива си намусен по неизвестни на мен причини и след това си разтушва семейните проблеми с измислени факти от гаражния фолклор.
Да бъда честен, на мен клиентите са ми база за експерименти на нещата които разработвам и се съгласявам да работя само на такива които осъзнават прекрасно този факт.
Сега кандърдисвам една застрахователна компания да сключим застраховка "Производствен риск" (нещо подобно на тази която Джи-Пи'тата сключват) и си свиркам. Ако нещо ми претендира бегом при застрахоателя. Няма да си доказвам компетентността пред всеки "специалист" добил своите познания чрез четене на списания. Ако не ми вярва на 100% аз със сигурност не съм неговият "майстор". _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 23:11 Заглавие: |
|
|
То си е на гърба на поръчката. И се подписват на двата екземпляра.
За защита на потребителите ... няма проблем ...
Пак казвам, клиентите ми са много малко и се пазарят да ги поема. Просто не разполагам с много свободно време и те по-скоро ми го губят.
Сега ще пускам стенда за нафтови помпи и другите съпътстващи дейности към дизелните автомобили и леко ще увелича клиентелата, но само с дизели. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 23:32 Заглавие: |
|
|
Клиента има право само до прага на сервиза От тук нататък риска си е негов да не го е донасял Просто клиента е бръшлян чувал колкото и да го тупаш той все пуща брашно
Това е Ловешкия почин. Абе колеги в един цирк играем и номерата си ги знаем. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:05 Заглавие: |
|
|
Ne знам как е в Козлодуй,но в Пловдив с такова мислене и този начин на поход към клиента ще си пишеш само по нета...
Клиента трябва да го гъделичкаш нежно...освен това трябва и да си свършиш работата ,а не да се правиш на велик,образован и много знаещ...Аман от образовани ...Сякаш ни е не сме.... _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:09 Заглавие: |
|
|
Гладен засега не съм останал.
Образован, необразован ... това е положението. Не става да съм горд с факта, че никога няма да надскоча гаражното мислене. Клиентите са средство, а не цел.
Да уточня. Споделям своето виждане по въпроса. На никого не го налагам. Всеки си има цели, текущи задачи, подход за осъществяването им и т.н. Моят е такъв. За чуждият, не знам. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:13 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Да уточня. Споделям своето виждане по въпроса. На никого не го налагам. Всеки си има цели, текущи задачи, подход за осъществяването им и т.н. Моят е такъв. За чуждият, не знам.
|
Всеки си има право на мнение...Но ,клиента,все пак и той е човек  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:14 Заглавие: |
|
|
А да не се забравя че и ние сме клиенти...И нас ни чакат ,както ние ГИ чакаме.  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
|