Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да работим с клиентите за да ни уважават
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2006 21:54    Заглавие: Как да работим с клиентите за да ни уважават Отговорете с цитат

Четем приложения документ. Горещо се препоръчва адаптирането и въвеждането в центъра и по места.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2006 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Ваклине,
Защо преди да съставиш въпросния документ не прочете "Закона за защита на потребителя". Поне половината точки са в противоречие. Да не говорим за т.9. Exclamation
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2006 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Има някаква логика в това което искаш да подписват защото във новия закон за защита на потребителя пише че потребителя може да предяви претенции до две години за несъотвествие на качеството на скоката или услугата която е получил има и максимален срок за предавявене на рекламаци при установяване на това На моите сервизни поръчки аз ги карам да се подписват под текст че са запознати със ценоразписа и са съгласни да им бъде извършен ремонтаНа новите бланки ще вкарам и текст че приема изделието и дефектните части са му върнати (без гаранционните по разбираеми причини ) и няма забележки по външния вид Но вземи и прочети закона за защита на потребителя(стария и новия) ако имате в Козлодуи представители на комисията за защита на потребителя ( трябва да са служители на общината ) се срешни и с тях Във Враца има със сигурност и то отделна институция Това което си написал можеш да го вкараш на гърба на поръчката и да се подписва на нея заедно със ремонтните операции например два или три листа на химизирана хартия само трябва да решиш кога да му даваш единия екземпляр при приемане или при предаване на автомобила
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2006 23:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Да си гледат работата. Моите условия са такива и ако на някой не му харесва отива при друг. Никой не може да ме съди за това, че съм отказал услуга!

В болницата нали подписваш документ, че в някои случаи и при някои манипулации е възможен и летален изход. И си го подписваш ... т.е. даваш карт бланш на лекарите да направят каквото е нужно и осъзнаваш риска. Не го подписваш и никой нищо не прави. Нарича се РЕД.

За точка 9. Ами като не му харесва нещо да дойде да ми го каже. Отива си намусен по неизвестни на мен причини и след това си разтушва семейните проблеми с измислени факти от гаражния фолклор.

Да бъда честен, на мен клиентите са ми база за експерименти на нещата които разработвам и се съгласявам да работя само на такива които осъзнават прекрасно този факт.

Сега кандърдисвам една застрахователна компания да сключим застраховка "Производствен риск" (нещо подобно на тази която Джи-Пи'тата сключват) и си свиркам. Ако нещо ми претендира бегом при застрахоателя. Няма да си доказвам компетентността пред всеки "специалист" добил своите познания чрез четене на списания. Ако не ми вярва на 100% аз със сигурност не съм неговият "майстор".
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2006 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

То си е на гърба на поръчката. И се подписват на двата екземпляра.

За защита на потребителите ... няма проблем ...
Пак казвам, клиентите ми са много малко и се пазарят да ги поема. Просто не разполагам с много свободно време и те по-скоро ми го губят.

Сега ще пускам стенда за нафтови помпи и другите съпътстващи дейности към дизелните автомобили и леко ще увелича клиентелата, но само с дизели.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Фев 06, 2006 23:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Клиента има право само до прага на сервиза Evil or Very Mad От тук нататък риска си е негов да не го е донасял Wink Просто клиента е бръшлян чувал колкото и да го тупаш той все пуща брашно Very Happy

Това е Ловешкия почин. Абе колеги в един цирк играем и номерата си ги знаем.
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ne знам как е в Козлодуй,но в Пловдив с такова мислене и този начин на поход към клиента ще си пишеш само по нета...
Клиента трябва да го гъделичкаш нежно...освен това трябва и да си свършиш работата ,а не да се правиш на велик,образован и много знаещ...Аман от образовани ...Сякаш ни е не сме....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Гладен засега не съм останал.
Образован, необразован ... това е положението. Не става да съм горд с факта, че никога няма да надскоча гаражното мислене. Клиентите са средство, а не цел.

Да уточня. Споделям своето виждане по въпроса. На никого не го налагам. Всеки си има цели, текущи задачи, подход за осъществяването им и т.н. Моят е такъв. За чуждият, не знам.
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Да уточня. Споделям своето виждане по въпроса. На никого не го налагам. Всеки си има цели, текущи задачи, подход за осъществяването им и т.н. Моят е такъв. За чуждият, не знам.

Всеки си има право на мнение...Но ,клиента,все пак и той е човек Very Happy
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

А да не се забравя че и ние сме клиенти...И нас ни чакат ,както ние ГИ чакаме. Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети