Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

CROWN NF1439

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Seb
Гост

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2006 21:12    Заглавие: CROWN NF1439 Отговорете с цитат

Здравейте,добри хора.
Скоро си купих от една промоция на Метро пералня и малко телевизорче CROWN NF1439.Днес дъщеря ми натиснала копче на дистанционното (баш това за заключване) и после натискала цифри.И телевизора се заключил.Мога ли по някакъв начин да го отключа или да го нося в сервиз.Може би има някакъв универсален код.
Мерси.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2006 23:14    Заглавие: Re: CROWN NF1439 Отговорете с цитат

Не зная да има такъв универсален код за отключване. Другите възможности са:
1. Сядаш на един стол пред телевизорчето, въоръжаваш се с търпение, взимаш дистанционното и започваш да набираш всички възможни комбинации (мисля, че са 10 000).
2. Носиш го в гаранционния сервиз, но ми се струва, че там ще те накарат да си платиш отключването.
3. Влизаш в сервизните настройки и го отключваш (но трябва да си много запознат с това, което ще правиш)
4. Отваряш телевизорчето, вадиш му паметта, презаписваш я с нов бин и монтираш обратно.
От теб зависи кой вариант ти е най-приемлив.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Seb
Гост

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 0:09    Заглавие: Re: CROWN NF1439 Отговорете с цитат

Мисля,че втория вариант е моя,защото:
1.Тези 10000 комбинации средно по пет секунди - не ми се седи 13,88 часа пред телевизора.
2.Моят избор.
3.Макар,че съм инж. по електроника нямам опит с тези телевизори (ама ще ми е интересно ако знам как се влиза в сервизен режим)
4.Не работя по специалността и нямам достъп до програматор,но дори и да имам,предпочитам да се ровя в аналогова техника.
Благодаря за отговора.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети