| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 15:46 Заглавие: Philips- G110- захранване |
|
|
| Дойде с пробил BUT18 и BC817 , след смяната им работи ,но в дежурен режим +B е 60V а го дават 30V. Преди това е горял няколко пъти БУТ-то, доколкото разбрах в дежурен режим.Прегледах писанията за това шаси в форума и съм сменил всички смд транзистори и диоди, BC368, оптрона, съпротивленията съм ги мерил.С какъв може да се замени тиристора 6670(SFOR5D43) и къде другаде може да е проблема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 15:59 Заглавие: |
|
|
Тиристорчето няма нужда да се заменя, има го, вкл. и в eshop.bg Виж колко е напрежението върху светодиода на оптрона. Има доста SMD елементи за смяна. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ilian_cho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 16:07 Заглавие: |
|
|
| Колега, подобен проблем съм имал с малко фунайче-в стенд-бай държеше около 50 вместо 30 или колко там беше. Гореше захранването в стенд-бай режим. Смених абсолютно всичко по захранването(като казвам всичко значи всичко-дори и диодите на входа). Телевизора продължаваше да гори през неопределено време. Накрая видях че има лоша споика на захранващия траф, ама вътре където е запоен проводника на трафа за самото краче. Така ,че гледаи внимателно. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 16:54 Заглавие: |
|
|
| Smd транзисторите и диодите съм ги сменял, на оптрона в работен режим имам 0,7В. а в дежурен 1,1В. Трафа го препоявах , но не съм го вадил да видя отвътре. |
|
|
 |
Гост
|
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 19:16 Заглавие: |
|
|
Тиристира ТРЯБВА да го смениш.В 80 % е виновен той!
Евентуално ако не намериш оригинален,то ВТ149,но го монтираш на 180 градуса,защото са им разменени краката. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 20:27 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=3416&highlight=#3416
Всичко резюмирано има тук.
7654 във вторичната с оригинален!
В първичната смени дросела за печатен монтаж и смд-резистора 10ома премери. |
Линка съм го прегледал и съм сменил всичко препоръчано без тиристора и дросела. За кой дросел става дума ,ако е в базата на BUT-то при мене не е печатен монтаж , с какъв мога да го заменя .10ома паралелно на дросела е здрав.7654 съм го сменял с BC817.
| Цитат: | Тиристира ТРЯБВА да го смениш.В 80 % е виновен той!
Евентуално ако не намериш оригинален,то ВТ149,но го монтираш на 180 градуса,защото са им разменени краката. |
Утре ще потърся някой от двата по магазините и ще го сменя. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 20:36 Заглавие: |
|
|
| DICHI написа: | | Евентуално ако не намериш оригинален,то ВТ149,но го монтираш на 180 градуса,защото са им разменени краката. |
Само да вметна, това не винаги е така.
Как са му краката зависи от производителя, така че внимателно!
Аз също се "втрещих" когато се сблъсках с подобен проблем (краката имам впредвид). |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 9:46 Заглавие: |
|
|
Смених тиристора с BT169D, такъв имах ,а като параметри е същия като 149.В дежурен режим напрежението си дойде 30В.Остана да се надявам да не гори повече BUT-то.
Благодаря на всички за помоща. |
|
|
 |
|