| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 12:31 Заглавие: Карта за РС - осцилоскоп |
|
|
| Може да не и е местото тук на тази тема но ще попитам - дайте инфо от къде да купя карта за РС която да го превръща в що-годе сносен осцилоскоп. Имам един комшия който иска да се занимава с авторемонти , та иска с РС-то да наблюдава разни сигнали от датчици на голям екран. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
Провери в Conrad мисля ,че имаха _________________ Прав ток по крив проводник тече ли?
Последната промяна е направена от koko___ на Съб Фев 25, 2006 23:48; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 20:23 Заглавие: |
|
|
| koko___ написа: | | Провери в Orcad мисля ,че имаха |
Да не е Conrad?
pamporov, не е много сериозно особенно за човек дето ще се занимава с авторемонти (в смисъл надежно иначе цените са им достатъчно сериозни).
За целта си има "компютъризирани стендове" ориентирани към подобен клас потребители. И определено от някъде "извират" и second hand защото се срещат и по доста невзрачни места (понякога и само за авторитет ). |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 20:44 Заглавие: Re: Компютърен осцилоскоп |
|
|
Стига бе!
Ти пробвал ли си го?
Да си обърнал случайно внимание, че въпросната програма е базирана на използване на "ресурсите" на звуковата карта?
(С всички произтичащи от това последствия.) |
|
|
 |
zz_stefanov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 20:59 Заглавие: |
|
|
Постоянно напрежение с това не се визуализира. Ограничено е в звуковата лента, ниски нива на сигнала ... и т.н. Не знам дали ще мога да обясня с това на сина ми какво е осцилоскоп. И все пак има ли готови карти с по свестни възможности?
Поздрави и успех  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 21:09 Заглавие: За осцилоскопа |
|
|
Да, пробвал съм я.Не мога сега да преценя какви качества има звуковата ми карта, но виждам идеално осцилограми в сигнални
вериги в захранване, ХО и ВО.
А ето и истинска платка - осцилоскоп за който има пари.
http://www.acquisitionlogic.com/products.html |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 21:35 Заглавие: |
|
|
интермаш, да ме прощаваш, но все си мисля, че от няколкото ника които ползваш май пишат различни хора.
| Цитат: | | какви качества има звуковата ми карта |
-звуковите карти като вход имат що годе еднакви възможности именно заради това, че са звукови карти (говорим за чувствителност, ниво на сигнала и честотна лента). Като иход също не са много по-различни - вариации на тема количество изходи, т.е. "гъдели"
Това твое твърдение | Цитат: | виждам идеално осцилограми в сигнални
вериги в захранване, ХО и ВО | би било много добре да е подкрепено от твоя страна с пояснения и схемичка на евентуалния интерфейс който ползваш (или си ползвал, или някъде си видял). Вероятно ще предизвика интерес, още повече, че подобна тема (не с авто насоченост) вече е "предъвквана".
Няколко ScreenShot-a свърани с конкретни от теб приложения също ще да са интересни. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 22:29 Заглавие: |
|
|
Интермаш, благодаря за програмата , но ще я оставя без последствие. RC, моето лично мнение съвпада с твоето , но някак си не мога да го разубедя тоя човек да не си стиска кесията щом иска с това да вади пари , нека започне някак си , пък в последствие дано му потръгне клиентела и си вземе професионална апаратура. Ще намина тия дни към Конрад, мисля че там имаше такива неща, очаквах по-насочена информация от някой , но явно не е разпространена тази апаратурка сред нашите среди  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 22:59 Заглавие: |
|
|
Тази вечер показвам само случаен сигнал от компютъра,
За интерфейсно устройство използувам сонда от осцилоскоп,на края
на кабела съм присъединил - (ще го нареча щекер, накрайник..)
който е пъхнат във входа на звуковата карта.
А за постовете ми - да - понякога в мое отсъствие синовете ми се
включват във форумите ми, но се надявам, че не са обидили никой.
 |
|
|
 |
|