|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nihilista Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 15:18 Заглавие: RF Трансформатори |
|
|
Здравейте , нужна ми е информация за малките RF трафчета използвани в ТВ трансмитерите. На тях има някакви инициали, но не разбирам нищо. Трябва ми едно такова трафче за един ТВ трансмитер. Потърсих такива от телевизионни игри, но те са с различна структура от тази която ми е нужна ( първична намотка, вторична с изведен среден край + кондензатор свързан паралелно на вторичната намотка) цялтото това нещо да е предназначено за 5,5 Mhz или за 10 MHz но да го завъртя до доло за да му намаля честотата. Моля ако накои има информация за подобни трансформатори да ми пише
Email: [email protected] _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 15:31 Заглавие: Re: RF Трансформатори |
|
|
| nihilista написа: | Здравейте , нужна ми е информация за малките RF трафчета използвани в ТВ трансмитерите. На тях има някакви инициали, но не разбирам нищо. Трябва ми едно такова трафче за един ТВ трансмитер. Потърсих такива от телевизионни игри, но те са с различна структура от тази която ми е нужна ( първична намотка, вторична с изведен среден край + кондензатор свързан паралелно на вторичната намотка) цялтото това нещо да е предназначено за 5,5 Mhz или за 10 MHz но да го завъртя до доло за да му намаля честотата. Моля ако накои има информация за подобни трансформатори да ми пише
Email: [email protected] |
Предложението ми е, да подмениш(малко да увеличиш капацитета) на кондензатора в този трептящ кръг и може да постигнеш желания ефект. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
|
|
 |
nihilista Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 01, 2006 15:19 Заглавие: |
|
|
Благодаря много _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|