Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

кутия за лампов предусилвател
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gogodinkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 21:39    Заглавие: кутия за лампов предусилвател Отговорете с цитат

Здравейте,

Знае ли някой магазин от който да може да се закупи алуминиева кутия например като тези на по-мощните авто усилватели. Трябва ми за лампов предусилвател. Мисля, че не е задължително кутията да е алуминиева но поне трябва да е с подходящи размери (например 5х15х25 см).

Моля помогнете ако можете!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2006 7:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз поне не знам да се продават подобни кутии,а ако има те ще са безумно скъпи.Тъй че или се погледай дали нещо друго не може да ти свърши работа,или запрятай ръкавите,събирай железа и почвай.В КУПУВАМ-ПРОДАВАМ... има една обява за QUAD 405-ako не си я видял,виж какво са ползвали за кутия.И ти можеш да подходиш по същия начин,дооформянето зависи само от теб.И ако не се получи това,което и искаш от първия път-не се отчайвай,ядосай се и почвай пак!Няма начин-все някога ще се получи! Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
gogodinkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 21, 2006 18:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за отговора Ditronix,

Май си прав, че ще се наложи да "импровизирам" кутия, най-вероятно от алуминиеви профили някакви.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Фев 21, 2006 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се отчайвай,но от първия път едва ли ще стане така,че да ти хареса.Малко повече търпение и инат и след третата или четвъртата всичко ще си дойде на мястото Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 23, 2006 15:29    Заглавие: Re: кутия за лампов предусилвател Отговорете с цитат

gogodinkov написа:
Здравейте,

Знае ли някой магазин от който да може да се закупи алуминиева кутия например като тези на по-мощните авто усилватели. Трябва ми за лампов предусилвател. Мисля, че не е задължително кутията да е алуминиева но поне трябва да е с подходящи размери (например 5х15х25 см).

Моля помогнете ако можете!

ГРЕШКА , обезмисляш идеята за по добър звук с този алуминий!
пластмаса или текстолит е по добре
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 23, 2006 15:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Или дърво - става красиво, лесно се обработва, но стои малко странно насред 5 други пластмасови кутии с сребрист цвят:)

Относно дървенията - среща се доста скъпа hi-fi и hi-end апаратура с такива.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Фев 23, 2006 16:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Байцвано полирано дърво,като лампите се показват отгоре защитени с метална решетка е най доброто решение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 23, 2006 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Байцвано полирано дърво,като лампите се показват отгоре защитени с метална решетка е най доброто решение.

Идеята е по далече метала от лампите та даже и от проводниците , изобщо без метал е най добре.
Стига се до крайности като преработка на кондензатори , вадят се от металните си корпуси и се монтират в Shocked дървени такива Shocked
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Чет Фев 23, 2006 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Стари лампови усилватели на VERMONA които съм виждал бяха в дървени кутии облечени в изкуствена кожа . Почвай смело с дървото .Една идея : ако имаш под ръка кутии от стари TV може да свършат работа с малко прекрояване. Давай напред Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gogodinkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 25, 2006 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за отговорите. Радва ме, че все още има добри хора готови да помогнат и се надявам и аз да мога да дам полезен съвет на някой макар и да съм само любител.

Малко се колебая да ползвам дърво за кутия въпреки, че се обработва по-лесно, красиво е и сигурно си има причина да се ползва за т.н. high-end audio. В моя случай обаче, предусилвателя е предназначен за ел. китара (което май трябваше да уточня още в началото). Поради голямото усилване и изкривяване, борбата с шума и микрофониите става основен фактор и не съм убеден дали ще мина без екраниране. От друга страна пък се притеснявам дали, както казвате, екранирането и метала няма да навредят на звука, макар и да не ми е ясно защо да става така.

Какво мислите за следния подход: Дървена кутия за предусилвателя като цяло, а вътре в нея по-малка алуминиева кутия в която да са по-голямата част жици, резистори, кондензатори и потенциометри. Тоест, екраниране на повечето пасивни компоненти, и без екраниране на трафа и филтриращите кондензатори, дросел и резистори. Лампите извън алуминиевата кутия но с решетка някаква.

Между другото предусилвателя завучи невероятно макар и да прилича на топка жици в момента. Заради шума ползвам жични резистори, wima кондензатори, DC отопление, и "star ground" заземяване. Звука е просто жесток. Много, много по-"благороден" от всичките му там аналогови педали и процесори за китара, които имам и в скоро време ще запратя на боклука. Ако завърша този проект успешно, следващия ще е цял усилвател, въпреки, че там нещата доста се усложняват от изходния траф.

тази година полупроводници, а от догодина цели Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети