Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дизелов Агрегат АД 30

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Danev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 1:47    Заглавие: Дизелов Агрегат АД 30 Отговорете с цитат

Търся схема на ел инсталацията и някаква техническа документация за него.За да съм по точен трябва ми описание на начина на регулиране на тока и напрежението на Генератора Crying or Very sad Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 11:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата му мисля че беше залепена отвътре на ламарината на таблото. Като го запалиш регулираш газта по честотомера да покаже 50Hz и това е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Danev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 13:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е Филипов но смених генератора на агрегата и сега с другия при пълна газ вади едва 370в.Да не говорим че откъм тока хич го няма Laughing Едно малко електроженче не може да кара на монофазно.При трифазното е същата история.Едва ли ще изкара 10 квт.Семата не ми е проблем.Вътре в таблото има ше-образен трансформатор с три рамена на всяко от което са навити по три разделени изолирани една от друка намотки.Едната е токова другата е захранена през три дросела с напрежението което произвежда агрегата,а в третата се индуктира напрежението за подмагнитване ,което изправено през трипътен изправител се подава на ВН.И на трите намотки има изведени изводи за регулировки.Именно тя ме интересува как става и каква е зависимоста между намотките.
Върнете се в началото
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Вто Мар 07, 2006 20:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Danev написа:
Така е Филипов но смених генератора на агрегата и сега с другия при пълна газ вади едва 370в.
Да не говорим че откъм тока хич го няма Laughing Едно малко електроженче не може да кара на монофазно.При трифазното е същата история.Едва ли ще изкара 10 квт.Семата не ми е проблем.Вътре в таблото има ше-образен трансформатор с три рамена на всяко от което са навити по три разделени изолирани една от друка намотки.Едната е токова другата е захранена през три дросела с напрежението което произвежда агрегата,а в третата се индуктира напрежението за подмагнитване ,което изправено през трипътен изправител се подава на ВН.И на трите намотки има изведени изводи за регулировки.Именно тя ме интересува как става и каква е зависимоста между намотките.

Чрез регулиране на възбуждането се регулира произвежданата реактивна мощност(напрежението на клемите на генератора)
А чрез оборотите на вала му, се регулира активната мощност(честотата на захранващото напрежение).
При твоя случай закрепи оборотите на вала така, че на клемите да генерира честота 50 Hz, и след това увеличавай напрежението на възбудителната намотка. Този Ш-образен трансформатор с намотките си вероятно изпълнява ролята на някаква обратна връзка, която следи да не превишава напрежението над допустимите стойности на клемите на генератора, тъй като работи в режим на самовъзбуждане.
Danev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 09, 2006 17:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Vladi , благодаря за помоща.Така стана.Трябваше само да преместя на следващия извод входа на трипътния изправител. Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети