Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NEO TV проблем с образа
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stanich
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 02, 2006 0:07    Заглавие: NEO TV проблем с образа Отговорете с цитат

Проблема е следния: след опит да включа ТВ-изхода на комютъра си към видео входа на телевизора НЕО чрез подходящата приставка за това, образа на телевизора започна да прескача (губи се синхронизацията по кадри) а някои програма ми се оправят с финната настройка, нямам престава но мисля че има някакъв проблем с видеоусилвателя. Ще бъда благодарен на всеки който ми даде някаква насока преди да го отворя.
НЕО 2126TX
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Мар 02, 2006 0:09    Заглавие: Re: NEO TV проблем с образа Отговорете с цитат

Stanich написа:
Проблема е следния: след опит да включа ТВ-изхода на комютъра си към видео входа на телевизора НЕО чрез подходящата приставка за това, образа на телевизора започна да прескача (губи се синхронизацията по кадри) а някои програма ми се оправят с финната настройка, нямам престава но мисля че има някакъв проблем с видеоусилвателя. Ще бъда благодарен на всеки който ми даде някаква насока преди да го отворя.
НЕО 2126TX

Каква приставка си ползвал? Тя разделя ли галванично масите на компютъра и телевизора?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
amv
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 02, 2006 9:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Най вероятно си офазил телевизора.Скоро имах такова BЕKO и се наложи смяна на процесор.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 02, 2006 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

amv написа:
Най вероятно си офазил телевизора.Скоро имах такова BЕKO и се наложи смяна на процесор.

Предполагам, че ще трябва да си смени видеопроцесора, ако не се лъжа, на този модел е STV224x
Върнете се в началото
Stanich
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 0:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Приставката вървеше с водеокарта, нямам идея как е свързана просто се доверих на Китайците но...
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 0:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре е да се измери и АРУ на тунера.Подобен ефект се получава при високо напрежение на АРУ.всъщност само вертикална синхронизация ли губи или обща?Аз съм имал случаи да се затрива паметта при подобни включвания.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Процесор ST92195C7b1/MCM Памет 24С08 Шаси 40-MNTV2KM-L5W
може ли да намеря схема за това шаси? благодаря за отговорите.
Върнете се в началото
Stanich
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Само вертикална синхронизация се губи, на моменти дори се появява син екран показжащ, че сигнала е много слаб.
Върнете се в началото
Stanich
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 19:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Измерих напреженията на AGC-to kum tunera но понеже не съм специалист незнам какви стойностти да очаквам(без сигнал е 4,3В а със сигнал слиза до 2,15). Измерих и входното супротивление на 22 пин на STV2246D и в двете посоки е 10 ома което май е доста малко?!
Всъщност някой знае ли каква е разликата м/у STV2246D и STV2246H/STV2246C и дали мога да го заменя с някой от вторите.Благодаря.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Stanich написа:
Измерих напреженията на AGC-to kum tunera но понеже не съм специалист незнам какви стойностти да очаквам(без сигнал е 4,3В а със сигнал слиза до 2,15). Измерих и входното супротивление на 22 пин на STV2246D и в двете посоки е 10 ома което май е доста малко?!
Всъщност някой знае ли каква е разликата м/у STV2246D и STV2246H/STV2246C и дали мога да го заменя с някой от вторите.Благодаря.

На първия ти въпрос отговора ми е, че 10 ома е ненормално малко, което означава, че този чип е "заминал". Предположението ми в по-горния ми пост се оказа вярно.
На втория ти въпрос: Доколкото зная, тези чипове могат да се заменят без проблем, дори можеш да сложиш и STV 2248
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети