| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stanich Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 0:07 Заглавие: NEO TV проблем с образа |
|
|
Проблема е следния: след опит да включа ТВ-изхода на комютъра си към видео входа на телевизора НЕО чрез подходящата приставка за това, образа на телевизора започна да прескача (губи се синхронизацията по кадри) а някои програма ми се оправят с финната настройка, нямам престава но мисля че има някакъв проблем с видеоусилвателя. Ще бъда благодарен на всеки който ми даде някаква насока преди да го отворя.
НЕО 2126TX |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 0:09 Заглавие: Re: NEO TV проблем с образа |
|
|
| Stanich написа: | Проблема е следния: след опит да включа ТВ-изхода на комютъра си към видео входа на телевизора НЕО чрез подходящата приставка за това, образа на телевизора започна да прескача (губи се синхронизацията по кадри) а някои програма ми се оправят с финната настройка, нямам престава но мисля че има някакъв проблем с видеоусилвателя. Ще бъда благодарен на всеки който ми даде някаква насока преди да го отворя.
НЕО 2126TX |
Каква приставка си ползвал? Тя разделя ли галванично масите на компютъра и телевизора? |
|
|
 |
amv Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 9:36 Заглавие: |
|
|
| Най вероятно си офазил телевизора.Скоро имах такова BЕKO и се наложи смяна на процесор. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 02, 2006 22:49 Заглавие: |
|
|
| amv написа: | | Най вероятно си офазил телевизора.Скоро имах такова BЕKO и се наложи смяна на процесор. |
Предполагам, че ще трябва да си смени видеопроцесора, ако не се лъжа, на този модел е STV224x |
|
|
 |
Stanich Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 0:26 Заглавие: |
|
|
| Приставката вървеше с водеокарта, нямам идея как е свързана просто се доверих на Китайците но... |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 0:45 Заглавие: |
|
|
| Добре е да се измери и АРУ на тунера.Подобен ефект се получава при високо напрежение на АРУ.всъщност само вертикална синхронизация ли губи или обща?Аз съм имал случаи да се затрива паметта при подобни включвания. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 14:43 Заглавие: |
|
|
Процесор ST92195C7b1/MCM Памет 24С08 Шаси 40-MNTV2KM-L5W
може ли да намеря схема за това шаси? благодаря за отговорите. |
|
|
 |
Stanich Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 15:00 Заглавие: |
|
|
| Само вертикална синхронизация се губи, на моменти дори се появява син екран показжащ, че сигнала е много слаб. |
|
|
 |
Stanich Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 19:33 Заглавие: |
|
|
Измерих напреженията на AGC-to kum tunera но понеже не съм специалист незнам какви стойностти да очаквам(без сигнал е 4,3В а със сигнал слиза до 2,15). Измерих и входното супротивление на 22 пин на STV2246D и в двете посоки е 10 ома което май е доста малко?!
Всъщност някой знае ли каква е разликата м/у STV2246D и STV2246H/STV2246C и дали мога да го заменя с някой от вторите.Благодаря. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 03, 2006 20:05 Заглавие: |
|
|
| Stanich написа: | Измерих напреженията на AGC-to kum tunera но понеже не съм специалист незнам какви стойностти да очаквам(без сигнал е 4,3В а със сигнал слиза до 2,15). Измерих и входното супротивление на 22 пин на STV2246D и в двете посоки е 10 ома което май е доста малко?!
Всъщност някой знае ли каква е разликата м/у STV2246D и STV2246H/STV2246C и дали мога да го заменя с някой от вторите.Благодаря. |
На първия ти въпрос отговора ми е, че 10 ома е ненормално малко, което означава, че този чип е "заминал". Предположението ми в по-горния ми пост се оказа вярно.
На втория ти въпрос: Доколкото зная, тези чипове могат да се заменят без проблем, дори можеш да сложиш и STV 2248 |
|
|
 |
|