| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 11:12 Заглавие: Кажете как и на кой стълб да ги обесим тия от енергото |
|
|
Ех колеги уж сме правова държава а то излезе че сме айдушка държава. Когато ви писах че през януари за сервиза си платих за ток 188лв при това че се отоплявах с климатик девятка вие не повярвахте както и аз тогава . Сега платих за февруари 4лв. За декември беше 70лв Сега на гишето ми казаха че за януари е било 188лв защото са ми взели авансово 88лв и за това сега плащам 4лв.Но има няколко въпроса тогава към енергото:
1 Защо не ми казаха тогава че ми вземат авансово 88лв при положение че и от 2003 година при тях имам дадени 50лв пак така авансово???
2 Ами ако аз от 1ви февруари прекратя дейноста и не консумирам ток как така авансово ще ми вземат ток ??
3 С тая огромна сума за януари ме принудиха да мисля за друго отопление без да им знам за шмекериите ..
Сега какво да ги съдя при тая корумпирана правосъдна система е вятър работа .
Очаквам само да ми дойде директора на енергото с телевизора си та тогава да го накарам да ми плати предварително 100лв пък после ще мувръщам колкото съм взел повече да видим той как ще се почуства ??
Мъка братя мъка ..... Разтроих се и ми отиде деня ...  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 11:34 Заглавие: |
|
|
Не Филипов! Направо на гишето сега ми казаха че са ми взели авансово 88лв за януари и сега трябва да доплатя само 4лв но мълчат като тикви защо като плащахме за януари не ми казаха че ми вземат авансово 88лв ? И ако не ги платиш в определения срок почват да текат лихви .Сега би следвало да връщат лихви на тези които не са си платили но пък е било надписано на тях. И това не е само при мен .Същото го правят и на домашния електромер. Нещо или премии си тъкмят или за декември ни писаха по малко за да са на загуба миналата година и да не плащат данъци или господ ги знае какви ги вършат но всеки случай не е в наша полза.
Ами то като ще е така както те си пишат за какво е това отчитане всеки месец .Да си внасаме една твърда вноска всеки месец и накрая да я изравним . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 11:48 Заглавие: |
|
|
Не вярвай на каките че не знаят. Виж си показанията ново/старо и какво ти показва електромера. На едно ЕРП сме, не може вашите да са измислили нещо ново. Аз съм на дребно инкасо, може да има нещо само на едрото. Като гледам и у вас си платил почти двойно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 12:07 Заглавие: |
|
|
Каките на гишето без да крият направо си казаха че са си надвзели авансово 88лв за януари и сега го изравняват. Те не казват че има грешка в показанията на електромера .
Но още нещо . За домашния ток си влизам в сайта на енертото и си виждам данните но за в сервиза как ли не им се молих не искат да ми пратят кода с който да си виждам сметката въпреки че се регистрирах там . Трябвало като си плащам касиерката да ми го каже но и тя не откри код и така се замълчаха. Значи има нещо гнило тук. Може чех да ни е купил енергото но ку.....те от стария бардак са си същите .А мен страшно ме е яд някой да ме мине. Виж ад прекарам някого е голям кеф  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Louiville Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 12:27 Заглавие: |
|
|
Коцев относно бардака хората са казали:Със стари ку...и нов бардак не се правел!Тук съм напълно съгласен с тебе !Че са си мошенници спор неа !Поздрави _________________ Lust(Похот),Gluttony(Лакомия),Greed(Алчност),Sloth(Леност),Wrath(Гняв),Envy(Завист),Pride(Гордост)!The Seven Deadly Sins
 |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 12:50 Заглавие: Ре: |
|
|
Коцев,
Не се оплаквай напразно.По начало грешката си е твоя,че както много
добре знаем всички, грабежа и лъжата са държавна политика, та какво остава до едно енерго. Номера с авансовото надписване е
много стар и ти се чудя как си се хванал Ние по старите добре
помним, че до не чак толкова много отдавна в таблата ни стояха
отчетни картони, в които инкасаторите вписваха показанията и се
подписваха. Кой и защо ги премахна е пределно ясно. Но това не ти
пречи 1. да си сложиш ( а аз така съм направил и в двете си къщи) едно тефтерче, съответно разграфено и на края на всеки месец сам си
вписвам показанията 2. Заключваш таблото и който и да дойде от
енергото всичко се прави в твое присъствие - така е по закон - друг
е въпроса, че си зарязал контрола и те са те усетили и...
Аз имах два случая на надписване, но реагирах веднага при получаване на бележката - отивах в районното енерго, попълвах
някъква рекламационна бланка, и те - гузни - без дори да дойдат да проверяват показанията ми връщаха разликата до стотинка.
А онзи в Чехия го зарежи - той и хабер си няма, какво прави
подчинената му енргомафия тук на ниско ниво. Не искам да Ви
занимавам надълго и нашироко и с другите им мошеничества - повече
от колегите ги знаят. Нали си спомняш оня стар виц за "бързия Гонзалес" ? Само малко да се отпуснеш и веднага ти го мушкат...
Подобно е положението и с Топлофикациите.Народа спи и плаща
луди пари на мошениците, а после плаче...Чудя ти се как си се
съгласил да платиш такава сметка, след като явно са те лъгали?
По закон имаш право да не плащаш ,но трябва веднага да направиш
писмено възражение - както ти описах по-горе. За тока нямам данни
но за парното в София над 30 % от абонатите са спряли всякъкви
плащания на сметки за парно и топла вода.
Хайде стига толкова - успокой се и си бачкай телевизорите и вече си
отваряй очите. Между другото - и на мен ми трябват няколко каскади
за Юност-едно време продаваха кондензаторите и селеновите диоди
и си ги сменявах, ама сега няма или поне аз не мога да намеря..
И трите ми Юноста чакат за каскади.Ако намериш - обади се.
Поздрави
Григор Савов |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 13:08 Заглавие: |
|
|
| Коцев същото мина и при мен но се оказа че когато сметката за ток мине 200 лв се внасят 75 % авансово които се приспадат следващия месец При следващото плащане зе приспада тази сума и се внасят пак 75% от новата сума Ако сметката спадне под 200лв не се внася нищо и се изчиства сметката Също така ми обясниха че при сметки до 20 лв не изключва абоната Явно има разлика при вас като регион и при нас само незнам кой е собственик на нашето енерго |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 13:26 Заглавие: |
|
|
Разглеждайки сега фактурата ми за януари се вижда номера който са ми скроили енергото . Ето какво пише на фактурата :
мес. отчет 01.2006 до 31.01.2006 107лв.
междинно 1 02.2006 до 10.02 2006 54лв
междинно 2 02. 2006 до 20.02 2006 27лв
.............................................................................
.. общо 188лв
Значи аз за януари съм употребил ток за 107лв но те с две междинни плащания са ми начислили още 81лв. Откъде накъде в януарската фактура ми начисляват пари и за ток който още не е използван и ако както писах по горе аз преустановя дейноста си през февруари а те са ми взели предварително парите се получава една каша. И като се има в предвид че пък и тия двата месеца са най натоварени с какви ли не плащания то да ти вземат и двойно пари това са за убиване хора.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 07, 2006 13:43 Заглавие: |
|
|
Важното е да се вдига аларма!
Междинните плащания са заради различните цени на електроенергията. Ако се водиш фирмен абонат и ползваш ток за промишлени нужди то трябва да си на 2 или 3 тарифи, но при постоянна цена на тока за всяка една от тарифите. Ако си водиш партидата на твое име то ползваш евтини стъпала. Не помня колко бяха точно киловатите. За да може да ти го начислят (калпав им е софтуера) вкарват фиктивни засичания на различни дати до изчерпване на лимита по стъпалото. Ако е имало промяна в цената се вкарват още дати. За авансовото плащане от фирмите го говориха един месец по радиото. Хората в енергото не са диваци и знаят какъв е захраненият обект без значение дали ползваш електроенергия за промишлени нужди или такава за бита. Като си прекратиш дейността си закриваш партидата и си ти връщат всичко което е останало. Никой не те лъже. Такива са правилата на продавача. И на мен не ми харесва, но нямам избор. Ток все пак ми трябва. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|