| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
POW Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:00 Заглавие: има ли....? |
|
|
искам хем ел.двигател, хем генератор, т.е. 2 в 1...има ли такова нещо и от къде да си намеря?
а и още нещо колко е консумираната мощност и колко отделената, някаква корелация?
поздрави 
Последната промяна е направена от POW на Пет Мар 10, 2006 12:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:01 Заглавие: |
|
|
Всеки постоянно токов двигател с магнит е и двигател и генератор  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:06 Заглавие: |
|
|
Даже всеки колекторен двигател(не е задължително да е правотоков) с подходящо възбуждане става и генератор.
А за какво ще го ползваш и каква мощност гониш??? |
|
|
 |
POW Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:10 Заглавие: |
|
|
| valioman написа: | Даже всеки колекторен двигател(не е задължително да е правотоков) с подходящо възбуждане става и генератор.
ми спорим с един авер дето разбира колкото мен, та реших да се допитам до познавачи.....незнам кво е колекторен двигател, но тия с магнитите са ясни, става въпрос за без магнити......а отношение консумация/генерация? |
|
|
 |
iavor4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:19 Заглавие: |
|
|
как така отношение консумация/генерация... какво точно имаш предвид... _________________ Направи нещо идиотоустойчиво и те веднага ще създадат по-съвършен идиот |
|
|
 |
POW Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:22 Заглавие: |
|
|
| iavor4o написа: | | как така отношение консумация/генерация... какво точно имаш предвид... |
ми ако му требе 5 вата за да е ел.мотор, като мине на генератор, колко ще даде....? ей такова нещо..... |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:26 Заглавие: |
|
|
| POW написа: | | valioman написа: | Даже всеки колекторен двигател(не е задължително да е правотоков) с подходящо възбуждане става и генератор.
ми спорим с един авер дето разбира колкото мен, та реших да се допитам до познавачи.....незнам кво е колекторен двигател, но тия с магнитите са ясни, става въпрос за без магнити......а отношение консумация/генерация? |
Колекторен означава , на ротора да има колектор което представлява:
Ротор навит с много секции които са един вид електромагнит захранван от 2 и повече четки в единия краи на ротора там има изводи от всяка намотка , може да са много изводите и когато се върти се включва намотката която опира в четката , като подадеш постоянен ток на четките и завъртиш ротора и в намотките на статора се индуцира напрежение което зависи от няколко неща :
1. Брои навивки
2. Сила на магнитното поле от ротора .
3. Скороста на въртене на ротора
Същото устроиство става и за двигател , връзва се по определена схема и започва да се върти ротора , подобни двигатели има в дрелки , прахосмукачки и дори сешуара на жена ти
Та дори и на стария москвич, динамото по същия начин е направено .
Намери някое от тези устроиства разглоби и виж какво представлява  |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 12:28 Заглавие: |
|
|
| POW написа: | | iavor4o написа: | | как така отношение консумация/генерация... какво точно имаш предвид... |
ми ако му требе 5 вата за да е ел.мотор, като мине на генератор, колко ще даде....? ей такова нещо..... |
Колекторните двигатели са тези на дрелки прахосмукачки и т.н.
Ако мощноста на двигателя е 100 вата а КПД е 50 % и оборотите са му 2890 и го обърнеш на генератор трябва да го завъртиш с 3200 оборота за да ти 50 вата максимална мощност
Поне това е грубо за другото си има сметки )
Поздрави |
|
|
 |
|