| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:03 Заглавие: Фунай МК7 не тръгва захранването |
|
|
Колеги това е една от марките които ги правех дето се казва със завързани очи но ето че това фунайче ме изкара от релсите. Вчера го донесоха от друг колега който се отказал и аз го почнах но и аз стигнах до задънена улица. При включване отиват само 320в на колектора на Д1710 и до тук .Отпойвах и петте транзистора в първичната част мерих ги здрави са но поставих нови. Абсолютно всички съпротивления са отпойвани и мерени двете по 120 ком двете по 1.2 мом сменени и двата електролита 220 и 330 мкф.Всички диоди са мерени .Във вторичната част няма късо сменен и оптрон.С осцилоскопа меря на колектора на 1710 при включване някакви малки пулсации и повече нищо .Единствено трафа не съм сменял но едва ли е той. Май да му слагам едно универсално но пък това също е елементарно захранване и няма управяне . Кажете си и вие мнението ...  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:18 Заглавие: |
|
|
Включи телевизора , за момент дай на късо 220мФ и виж дали няма да тръгне. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Pepi Petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:27 Заглавие: |
|
|
| Имал сьм подобен проблем виж транзистора в управлението на оптрона при мен се мереше напьлно изправен последно него го смених и телевизора трьгна. |
|
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:31 Заглавие: |
|
|
виж R502 . 503 по 120к - ако не е от тях ,някой от резисторите във вторичната си е изменил стойността / за всеки случай смени и малките диоди/ _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
колкото повече научавам---разбирам ,че нищо не знам |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:41 Заглавие: |
|
|
Ноел не тръгва пак при даване на късо на кондензатора . Към другите колеги прочетете това дето съм писъл в началото и там ще видите че без изключение съм отпойвал абсолютно всички съпротиления и диоди и са мерени. Идеално пасва едно турско захранване но мен ми се ще да открия повредата. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
burzaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:44 Заглавие: Re: Фунай МК7 не тръгва захранването |
|
|
| Цитат: | | петте транзистора в първичната част мерих ги здрави са но поставих нови.( |
Pepi Petrov не подценявай коцев- той е от стара
коза яре
сменени са и петте |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:46 Заглавие: |
|
|
Не е лошо да изчистиш хубаво платката и да огледаш дали няма почерняло от нагряване между пътеките , понякога самия текстолит ликажира.Можеш да жертваш един R2M и да откачиш оптрона за да видиш дали ще се запусне , естественно на max. Можеш и да разтовариш захранването да не би някой от диодите в вторичната да е с частичен пробив който не се хваща с уред _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Pepi Petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:46 Заглавие: |
|
|
| Писах за транзистора в управлението на оптрона вьв вторичната част не за транзистора след оптрона. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:50 Заглавие: |
|
|
коцев , какво е напрежението на емитера на 1710 ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 10:54 Заглавие: |
|
|
Първоначално какво е имало изгоряло/ако можеш да разбереш/.0,68 ома точно ли е измерено,питам за всеки случай. _________________ Димитър |
|
|
 |
|