| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:12 Заглавие: Проблем със SONY KV -M1400k |
|
|
| Колеги т.в.то е SONY-M1400k .Дистанционото му е RM-841.Проблема е следния:От кабелната дошли и включвали,изключвали натиснали нещо по дистанционото и т.в.то изгубило цвят.Въпросът ми е: Има ли дистанц. опция PAL-SEKAM, как се влиза в серв. режим ако има такъв.Надписите по дистанц. са доста изтрити. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:21 Заглавие: |
|
|
| TV-то е с автоматичен избор на стандарта на цветноста,виж да не е намалена наситеноста на минимум,иначе този телевизори страдат от прекъсване на тример-кондензатор на PAL-декодера. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:22 Заглавие: |
|
|
Със сигурност няма сервизен режим,за бутон на Ду не мога да се сетя дали има,но мисля,че на самия телевизор има бутон/или превключвател /за превключване на системите за цветност,едното положение май беше AUTO. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:27 Заглавие: |
|
|
| Колега от там започнах.Въпросът е поради незнание и непознаване на модела да приема за ремонт здрав телевизор.Проверил съм наситенноста и препрограмирах каналите на ново но остава черно бял със звук |
|
|
 |
EveLin Активен потребител

Регистриран на: 26 Мар 2006 Мнения: 76 Местожителство: От отбора на Bojilov съм :)
|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:27 Заглавие: |
|
|
| Със сигурност ако смениш променливото кондензаторче ще ти дойде цвета. Не ти е необходимо да влизаш в сервизния режим |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:35 Заглавие: |
|
|
| Не бях прочел поста на Дима.На т.в.то има три копчета .Едното избира A.V.,наситеност ,яркост. контраст,звук.Другите две са плюс и минус итова е всичко.Клиента твърди че дист. е оргинално |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:36 Заглавие: |
|
|
Пепи написа | Цитат: | | От кабелната дошли и включвали,изключвали натиснали нещо по дистанционото и т.в.то изгубило цвят. |
Не взимай всичко казано от клиентите за чиста монета! Както беше писал един колега " Я го знам бе! Требе да е нещо дребно-бушонче сигурно!" А иначе за донастройващия тример на кварца и аз съм за! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:38 Заглавие: |
|
|
| EveLin написа: | | Със сигурност ако смениш променливото кондензаторче ще ти дойде цвета. Не ти е необходимо да влизаш в сервизния режим |
Обърни внимание на съвета на EveLin
P.S. И на ELP писали сме по едно и също време  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:44 Заглавие: |
|
|
pepi_voinishki1957,извинявам се сега разгледах схемата,наистина няма превключвател,но не се превключва и от ДУ/не видях извод ПАЛ/СЕКАМ на процесора/.Аз също съм за тример кондезатора. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 17:55 Заглавие: |
|
|
| Колеги благодаря ви за помоща.Приех т.в.то за ремонт.Клиента беше много припрян и беше убеден в колосалната вина на кабелната тв.Общо взето и аз не обръщам внимание на "диагностиката" от страна наклиента но това е тема за друг раздел.Ще се съобразя със съветите и накрая ще докладвам.Лека работа. |
|
|
 |
|