Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Библиотеки за ПРОТЕЛ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 13:25    Заглавие: Библиотеки за ПРОТЕЛ Отговорете с цитат

Опитвам се да намеря библиотеки за PROTEL DXP имащи конектори за захранване на компютърни модули - 20р - за дънна платка и 4р за захранане на ХДД проблемът ми е че като тръгна да ги правя площадки ми бягат с някакви части от милиметъра, но се натрупва грешка и не става хубава платка.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 13:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Протела работи както в метрична, така и в инчова система.
Ако преминеш към "mil-ове" и си зададеш кратната стъпка на мрежата не би трябвало да имаш никакво разминаване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 14:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Да това го знам и съм го направил, но от някъде ми идва грешка, може би от измерването със шублера или от някъде другаде - не знам, и за това предпочитам ако има готови такива библиотеки да си ги дръпна, защото до момента не съм имал проблеми със готовите компоненти.
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 14:20    Заглавие: Отговорете с цитат

За протела на мен всичките библиотеки са ми правени, и не съм имал проблеми до сега. Готовите не ми харесват заради малките pad-ове. Ама размерите си ги вземам по даташиитове:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Елементите са със стандартна стъпка в инчове или милиметри.
Като правило се ползват инчове.
В милиметри стъпка 2,54mm и кратните и надолу и нагоре.
В инчове 100mill(=2.54мм) и кратните.
Разстоянията които мериш (когато става дума за пинове) трябва да са кратни на това (особенно пък за компонентите за които споменаваш).

Вземи някоя 40 кракова схема и наложи краката на новия елемент в/у нея и веднага ще си проличи каква и колко е стъпката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети