| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 13:25 Заглавие: Библиотеки за ПРОТЕЛ |
|
|
Опитвам се да намеря библиотеки за PROTEL DXP имащи конектори за захранване на компютърни модули - 20р - за дънна платка и 4р за захранане на ХДД проблемът ми е че като тръгна да ги правя площадки ми бягат с някакви части от милиметъра, но се натрупва грешка и не става хубава платка. _________________ eng. M.Gelkov |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 13:44 Заглавие: |
|
|
Протела работи както в метрична, така и в инчова система.
Ако преминеш към "mil-ове" и си зададеш кратната стъпка на мрежата не би трябвало да имаш никакво разминаване. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 14:04 Заглавие: |
|
|
Да това го знам и съм го направил, но от някъде ми идва грешка, може би от измерването със шублера или от някъде другаде - не знам, и за това предпочитам ако има готови такива библиотеки да си ги дръпна, защото до момента не съм имал проблеми със готовите компоненти. _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 14:20 Заглавие: |
|
|
| За протела на мен всичките библиотеки са ми правени, и не съм имал проблеми до сега. Готовите не ми харесват заради малките pad-ове. Ама размерите си ги вземам по даташиитове:) |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 14:23 Заглавие: |
|
|
Елементите са със стандартна стъпка в инчове или милиметри.
Като правило се ползват инчове.
В милиметри стъпка 2,54mm и кратните и надолу и нагоре.
В инчове 100mill(=2.54мм) и кратните.
Разстоянията които мериш (когато става дума за пинове) трябва да са кратни на това (особенно пък за компонентите за които споменаваш).
Вземи някоя 40 кракова схема и наложи краката на новия елемент в/у нея и веднага ще си проличи каква и колко е стъпката. |
|
|
 |
|