Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Един въпрос отностно насищане на платка.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 19:25    Заглавие: Един въпрос отностно насищане на платка. Отговорете с цитат

Колеги,предлагат ми да насищам едни платки за СОТ но нямам представа каква цена да искам.Предполагам че зависи от платката,елементите и т.н.Платката е двойно фолирана,две схеми по 16 пина(не smd монтаж) и около 40-50 елемента.Разбирам че не може да се каже точна цена ,интересува ме горе-долу та да не се излагам.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 7:48    Заглавие: Re: Един въпрос отностно насищане на платка. Отговорете с цитат

stiyan stoikov написа:
Колеги,предлагат ми да насищам едни платки за СОТ но нямам представа каква цена да искам.Предполагам че зависи от платката,елементите и т.н.Платката е двойно фолирана,две схеми по 16 пина(не smd монтаж) и около 40-50 елемента.Разбирам че не може да се каже точна цена ,интересува ме горе-долу та да не се излагам.Благодаря предварително.

Чул съм за стотинка на спойка, но може и да приказвам глупости.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 9:39    Заглавие: Re: Един въпрос отностно насищане на платка. Отговорете с цитат

Vaklin написа:
...стотинка на спойка...

Горе долу толкова, зависи клиента на какво е готов... За ИС можеш да свалиш малко - да не са по 16 стотинки, можеш и да не сваляш. Прецени си клиента Wink

А щом е за СОТ - т.е. иска се надеждност, можеш да понадуеш малко и да инспектираш платките под лупа след запояването.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 13:23    Заглавие: Отговорете с цитат

да не сме китайци - 100 спойки -1лв. с каква скорост трябва да се слагат елементите и запояват за да има сметка
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Чувал съм ,че фирмите за SMD монтажи взимат по 3-4 цента на спойка. Разбира се зависи от количеството и сложността на платките.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети