Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Възможно ли е да се свърже телевизор електрон със DVD?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nirbod
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 06, 2006 19:29    Заглавие: Възможно ли е да се свърже телевизор електрон със DVD? Отговорете с цитат

Имам Електрон в момента не мога да кажа точния модел но е със кинескоп GoldStar и има място предвидено за дистанционно управление. Смисъл моделът не е от най-старите елктрони.
Исках да си купq DVD Elite но установих че този телевизор няма подходящ вход за DVD устройството а има само 2 антенни входа които явно няма да ми свършат работа. Ако някои знае схема или въобще може ли да се свърже толкова стар телевизор ще сам му благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 06, 2006 19:40    Заглавие: Отговорете с цитат

nirbod, варианти има. Но по начина по който задаваш въпроса, според мен е по-добре да отидеш до най-близкия сервиз и да си разкажеш проблема. Ако те устройва цената - носиш го и си купуваш техниката (друг е въпроса дали това е добър избор), ако не - пробваш в друг.
Ако поразровиш форума ще намериш доста теми в които е обсъждан подобен проблем (но поне е било ясно какъв точно е телевизора).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 06, 2006 19:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-лесно може да стане, като сигналът от ДВД-то се подаде на АV-входа на видеомагнетофон, а сигналът от модулатора му се подаде на антенния вход на телевизора. Може също така да се използва и т. нар. видеосендер, каквито се продаваха преди няколко години, но качеството няма да е задоволително. Възможно е и да се направи АV-вход на телевизолра, но това не е любителско занимание
pavelari
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 09, 2006 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Мойто DVD е Pacific и има коаксиален изход, който директно се свързва с тунера и бачка.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Мар 09, 2006 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Електрон 380 и другите разновидности на 3УСЦТ са най удобните за направата на нискочестотни входове.Аз лично съм правил доста така и резултата е превъзходен.Но както те посъветваха и другите занеси го някъде да ти направят входовете защото има и ел. има и механична работа.Препоръчвам ти след това да прекараш кабелната през галваничен разделител защото при определени условия се наблюдават наклонени ленти при работа по AV.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nirbod
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 17:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора е Електрон 51ТЦ-423ДИ
Интересува ме понеже прегледах и по-стари теми кое е по-добре да се иде на сервиз за да се изведе изход за ДВД, или да се купи модулатор, или сендер?С кое качеството би било най-добро?
Кое бихте ми препоръчали защото нямам видео а също и кабелна ТВ.
Предварително благодаря.
А и какво мислите има ли значение с каква марка ДВД ще се свърже телевизора аз съм се спрял на ДВД Elite PV-390X но с радост бих чул вашето мнение защото май имало ДВД-та които могат директно да се свързват към антенния вход.Ако има кажете модели.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 9:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се, най-добре е да се изведе АV вход на телевизора
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети