| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kaludof Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 0:11 Заглавие: захранване 110 волта - моля за помощ |
|
|
имам усилвател за китара купен от сащ, може да се ползва само на 110волта 60 херца , какво бих могъл да направя за да го захраня. мога ли да ползвам траф който понижава до 110 волта и има ли опасност ако тока който му подам е 50 херца а не 60 ???
моля някой по запознат с тока да ми помогне. благодаря на всички които ми отговорят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 2:29 Заглавие: Може ли... |
|
|
Може и да може, но преди това трябва да се погледне каква е организацията на захранването от специалист.
Савов |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 9:52 Заглавие: |
|
|
Отвори го и кажи колко извода има първичната намотка(тая която отива към захранващия мрежов кабел през евентуално предпазител).
Ако има 3 или 4 ще е много добре.
Мой приятел си донесе същото от USA и "преработването" стана за 5 мин и до ден днешен си го ползва без грижи. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
Sniks Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 16:59 Заглавие: |
|
|
Спокойно можеш да използваш понижаващ трансформатор.Достатъчно е да съобразиш необходимата
мощност.Аз съм го правил на 3 устройства/CD плеар,вакоум машинка
ималък принтер/ и трите работят безпроблемно. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 18:53 Заглавие: |
|
|
| Освен всичко написано трябва да има и ватове.Готови трафове до 100 W се намират. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 21:50 Заглавие: |
|
|
lachko973 е прав.,От опита,който имам с американски захранвания знам,че много лесно лесно се минава на 220 V.Има две намотки за 110 V. За американския стандарт те са свързани паралелно, но е възможно и последователно свързване и тогава трафа ще работи на 220V спокойно.А 60-те херца не би трябвало да са проблем.Е,поне не чак такъв.Аз досега с тези 50 или 60 херца проблем не съм имал.Така,че огледай добре къде отива кабела за захранването и ако има паралелно свързани намотки на трафа,99% той може да работи и на 220 V. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
airclima Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 22:25 Заглавие: |
|
|
| Човека явно не разбира какво го шашкате с намотки да иде в конрад да си земе един травф понижаващт за 10тина лева и да си свири със здраве. |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 21:48 Заглавие: |
|
|
Абе да беше написал колко вата е усилвателя...и да се подбере подходящ автотрансформатор..Иначе са си празни приказки.Херците в случая не са от особенно значение
Успехи! _________________ Az sam |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
|