| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 12:03 Заглавие: неизвестно SMD |
|
|
Колеги ремонтирам един LAN tester и в нактайника има само един транзистор средномощен СМД на който пише AY51-С никакъв друг който слагам не работи коректно тестера.Някой ако има инфо да сподели _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 13:48 Заглавие: |
|
|
| И аз навремето се мъчих да открия какво е това чудо в една тапа от тестер ,корпуса беше SOT89 надписа P5/A6 ,но така и не се разбра.най-вероятно не е транзистор ами стабилизатор ,опорен източник или дявол знае какъв компаратор-само RHOM например правят разни такива от 0.9 до 6 волта през 0.1 волт ,колко ли още фирми ги произвеждат..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 13:54 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | И аз навремето се мъчих да открия какво е това чудо в една тапа от тестер ,корпуса беше SOT89 надписа P5/A6 ,но така и не се разбра.най-вероятно не е транзистор ами стабилизатор ,опорен източник или дявол знае какъв компаратор-само RHOM например правят разни такива от 0.9 до 6 волта през 0.1 волт ,колко ли още фирми ги произвеждат..... |
май си много прав за елемента-това ще да е _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 19:15 Заглавие: |
|
|
| А как е свързан и къде? Да не е някакъв zener? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 18, 2006 21:54 Заглавие: |
|
|
Не е ценер а нещо като стабилизатор -както казва колегата-нещо специализе е -същото го има и в самия лан тестер ана другата букса.Имам 3 тапи с този дефектен елемент  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 23:20 Заглавие: |
|
|
| Търсих в някакви онлайн справочници за SMD реших, че е ценер, но може да си въобразявам нещо. Разгледай как е свързан и ако имаш поне един работещ тестер изследвай каква функция изпълнява в схемата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 10:58 Заглавие: |
|
|
Със сигурност не е ценер.Генератор някакъв е лошото е че нямам нито една работеща тапа но и да има каква полза като не мога да намеря елемента за да оправя другите _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 16:50 Заглавие: |
|
|
| При мен схемата е много сложна със диодни ключове над 16 броя и не ми се занимава да я свалям ,ако имах отнякъде бих си го обяснил ,иначе на главния модул го гледам при сканиране на кабела какво прави същия елемент на единия му извод стъпално се изменя с малки стъпки напрежението ,знам ли? Сега при сканиране с тапата греши само на първи номер и почва от втори ,може да се ползва за проверка на кабели ,условно разбира се. |
|
|
 |
|