|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobbymx Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 21:49 Заглавие: VGA кабел за монитор IBM G78 |
|
|
Спешно се нуждая от VGA кабел за монитор IBM G78.
Някой може ли да помогне? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 0:09 Заглавие: |
|
|
Ако не се лъжа ти трябва кабел D-Sub15 to 5 BNC , който не знам дали продават някъде. Но можеш да си го направиш. Това е описанието на D-Sub15 :
Pin Name Dir Description :
1 RED Red Video (75 ohm, 0.7 V p-p)
2 GREEN Green Video (75 ohm, 0.7 V p-p)
3 BLUE Blue Video (75 ohm, 0.7 V p-p)
4 ID2 Monitor ID Bit 2
5 GND Ground
6 RGND Red Ground
7 GGND Green Ground
8 BGND Blue Ground
9 KEY - Key (No pin)
10 SGND Sync Ground
11 ID0 Monitor ID Bit 0
12 ID1 or SDA Monitor ID Bit 1
13 HSYNC or CSYNC Horizontal Sync (or Composite Sync)
14 VSYNC Vertical Sync
15 ID3 or SCL Monitor ID Bit 3
На теб ти трябват 1,2,3,13,14 (и масите естествено ) , даже мисля , че точно така са написани и на монитора. Надявам се да съм ти помогнал. _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 2:10 Заглавие: |
|
|
Аз пробвах с друг кабел, само вътре сложих конекторите от моя кабел. Докарах надписа като включиш захранвянето на монитора, че няма сигнал. Като го включих във видеокартатат изчезна обаче като пуснах компа нищо не се появи
Но подредбата на пиновете (или там както им викат) на моя кабел и на другия са различн. (нали реално могат да се сложат 18, има 15 които се ползват и явно при различните монитори 15-те са различни). Отделно моя има още 2 кабела - единия от които не се използва никъде. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|