| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 11:47 Заглавие: Нокия 7161 VT не работят S каналите на тунера |
|
|
ITT NOKIA 7161VT като го пусна да избира картината е хубава на антена в метровия и в дециметровия обхват .Като го пусна на кабелна тия програми които са в Sканалите всичките са със снежинки . Сменях 5511 не е от нея . Транзисторите са добри само един имаше ликаж но сложих нов. Като че ли остава да е схемата ТДА5330Т. Някой имал ли е такъв дефект и дали е възможно да е от тази схема ? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mincho1959 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 12:37 Заглавие: Нокия 7161 VT |
|
|
Колега Коцев , нещо не се върэват нещата ! Эначи , в TDA5330T има три отделни канала : VHF-L : VHF-H : UHF , които се превключват от TSA5511 . S-каналите са в VHF-H обхвата . Ти твърдиш , че на антена обхватите са ОК , следователно би трябвало и в S -band всичко да е наред . Нещо пропускаш ! Огледай внимателно целият VHF-H band , да не би входния сигнал да не е в ред . Успех ! _________________ kami-el |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 13:01 Заглавие: |
|
|
На дисплея отпред на телевизора първо ми светва единицата и в него според мен са С каналите .Там картината е хубава и на антена и на кабелна. Като се покаже цифрата 2 което аз смятам че са S каналите всички програми са със снежинки.Още веднаж ще огледам пак с лупата всичко но едва ще постигна нещо и отиде коня в ряката...
PS. Прегледах отново всичко и колега ти се оказа прав че не ми работи трети обхват. Първи и дециметровия работят и когато ми свети на дисплея единицата програмите са добри но понеже в С каналите от 8 до 16 канал няма програма на кабелната то там съм се заблуждавал а на антена ми работи метровия но сме на ретранслатор а като прехвърлих на 11 канал няма никой.Сега вече ще проверя отново всичко но е вероятно и схемата 5330 да не е добра. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем... 
Последната промяна е направена от коцев на Пет Мар 24, 2006 13:28; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 13:25 Заглавие: |
|
|
По скоро дециметровия не ти работи колега  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 13:34 Заглавие: |
|
|
Работи Стойчо защото които програми са в дециметровия излизат добри даже и на външна антена работи на БТВ и на НОВА.Аз съм се заблудил за метровия че работи но е работил само първи обхват а трети е със снежинки.Сега като прехвърлих антената на 11 канал видях че е лоша първа програма а преди я ловях добре но от нашия ретранслатор а той е силен и картината излиза добра. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 19:06 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | TDA5330T има три отделни канала : VHF-L : VHF-H : UHF |
тда 5330т-не е ли за хипер тунер.Коцев ,имах такъв случай, но снежинките бяха на дециметровия и се оправи със смяна на ТДА-то |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 19:41 Заглавие: |
|
|
Настрой си S каналите на 1 на канали 8х - 9х. 2 е за хипербанд, тези тунери нямат. Процесора ги поддържа, но само веднъж съм видл такъв тунер. Имам такъв телевизор при мен, ако имаш път намини да го видиш. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 20:49 Заглавие: |
|
|
Аз го затворих телевизора и работата отива към разкулачване Смених му и ТДА5330 но пак е така .Смених и трите транзистора преди схемата за трите обхвата и пак няма резултат.
Филипов когато съм на1 и почна да избирам стигам до 59 и тогава се превключва на 2 и почва от нула до 99 .От нула до 39 имам програми от кабелната но всички са със снеговалеж.Днеска проявих такова търпение което никога до сега не съм проявявал да ги разпоя тия две схеми ( тук и духалката не ми помогна ами по моя си начин) да ги запоя отново да отпоя трите транзистора да поставя други диодите ги мерих и какво ли не но не стана .Предполагам че знаете че тунера и МЧУ то са общи заедно в един корпус.Ако скоро дойда до Плевен ще го донеса само тунера .То тая Нокия ми стои от лятото тъй че не е годинясал още при мен...  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 13:15 Заглавие: |
|
|
Ако смени6 транз.Високо 4естотен Усилвател на метровия обхват
може да се оправи.Или вгради6 тунер вътре в кутията като разка4и6
изводите на стария исвърже6 новия.Успех. |
|
|
 |
val13 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 27, 2006 9:56 Заглавие: |
|
|
| Колега Коцев,смени двугейтовия полеви транзистор на входа на "Н" обхвата.Провери АРУ-то му.Ако не се оправи опитай да коригираш АРУ-то с промяна на с.м.д. резисторите на гейта му. |
|
|
 |
|