| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gyx4o Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 21:33 Заглавие: Регулиране усилването на усилвател (кит) - как? |
|
|
Абе сглобих си едно усилвателче от тези китове които предлагат за сглобяване. И по точно 2x40 на млад конструктор. И сега искам да го направя така, че да мога да увеличавам и намалям. Как става този номер???
Филипов Edit: Темата трябва да има заглавие, отразяващо същността на проблема. И ако може избягвай обръщения като "Абе"  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 21:43 Заглавие: |
|
|
Първо въпроса е за раздел ЕЛЕКТРОНИКА но това което ще ти напиша ще ти свърши работа. Взимаш един двоен логаритмичен потенциометър 2 x 47 килоома на горния край подаваш сигнал на долния маса и средния свързваш с входа на усилватела. Това е всичко .Успех _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
bormata Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2004 16:41 Заглавие: |
|
|
| Препоръчват да се разделят галванично масите на усилвателя и сигнала. Как го направи? Ако не си - бруми ли? Не ми се дават пари за схемата без да знам. |
|
|
 |
gyx4o Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2004 21:09 Заглавие: |
|
|
| Абе пробвах с потенциометър, но не6то не се получи. Когато се опитам да намаля се получава някакво смущение и се чува само то. |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2004 21:17 Заглавие: |
|
|
| [quote="gyx4o"]Абе пробвах с потенциометър, но не6то не се получи. Когато се опитам да намаля се получава някакво смущение и се чува само то.[/quote] ami to nqkoj ti napisa, che trqbwa da se ptdelqt masite na whoda i na usilwatelq, am koj da chue??? razdeli gi i trqbwa da stane. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 24, 2004 5:49 Заглавие: потенциометър |
|
|
| Каква стойност потенциометър използва,и какъв тип линеен или логаритмичен защото трябва да е логаритмичен иначе обхвата е много малък.Ако си ползвал 47 к или по голям пробвай със 4.7 килоома логаритмичен. Тези приказки за разделяне на масата са фантасмагории-това може да стане само с трансформатор ,а пък от него какъв брум ще получиш ако не е екраниран....!!.Единствено трябва да направиш масата на крайните стъпала да е в една точка и можеш най много да включиш 10-20 ома резистор между нея и масата на входния сигнал,която ще е маса и на потенциометъра. Успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2004 15:47 Заглавие: |
|
|
| Хората са го написали. Прочети го. Трябва да са разделени. Как и аз не виждам, но трябва. Айде. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 22:21 Заглавие: Разделяне къде и кой го е написал |
|
|
Кои хора и в коя книга са го написали бре бурма?Що не си гледаш шлосерските форуми и стига си писал измислици! Прочел съм десет пъти повече книги за усилватели от тебе и имам десетки схеми на крайни стъпала ,но нито едно не е с галванично разделена изцяло маса на изхода от входа. Толкова !  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 12:28 Заглавие: |
|
|
Не се ядосвай де. Ще ти кажа каде го четох.
http://www.mladkonstruktor.bg/2x40W.htm
Ако наистина искаш да го видиш и да обясниш на по неразбиращите като мен, ще се радвам. А за шлосерството, лошо няма, наистина съм по добър на AcAD отколкото на PROTEL. Айде, бирата е от мен. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 21:10 Заглавие: разделяне на масите |
|
|
| Хей Бурма ,не се впрягай,в тази схема няма ГАЛВАНИЧНО разделяне на масите,виж ,че символа за маса е един и същ и на двете места -чертичка,просто са разделени като проводници отделен за входа и отделен за минуса на акумулатора.Иначе ,ако вземеш една платка от тези усилватели и премериш с омметър между двете точки ще установиш късо-дори бих казал ,че по хубаво би било масата да е в една точка ще ви пратя по късно примерна схема на свързване на захранването и сигнала на един усилвател с добри параменри и схема да видите! |
|
|
 |
|